Hedon geeft sleutel aan Hans La Faille en Bert Vrieling

Zwolle – Het onverwachte overlijden van Harry Muskee heeft recentelijk een einde gemaakt aan de succesvolle carrière van Cuby and the Blizzards. De band waar Hans la Faille zo’n 4 decennia deel van uit maakte. Samen met medemuzikant Bert Vrieling begint La Faille aan een muzikale doorstart onder de naam Hans La Failles Showbizz Bluesband. Vrijdagavond 27 april treedt de band op in Zwols poppodium Hedon en presenteert La Faille zijn nieuwe boek.

lafaille.jpg

Drummer Hans la Faille, jeugdvriend en bandlid van Herman Brood, vormde jarenlang met bassist Herman Deinum het legendarische rhythmtandem voor o.a. Blues Dimension, Sweet d’ Buster en Cuby and the Blizzards. Hij is bovendien schrijver van het in maart verschenen boek Showbizz Blues. Met zijn vriend en medemuzikant Bert Vrieling mijmert hij al enige tijd over een muzikale doorstart. Ze denken aan “donkerbruine” R&B en blues leunend op drie vrouwenstemmen in combinatie met Vrieling’s doorleefde strot. Ze besluiten om Hans la Faille's Showbizz Bluesband te formeren. Maar liefst vier jonge vrouwelijke talenten ondersteunen deze band. Het zijn bassiste Ilse de Vries en in de vocalgroep Nienke de Groot, Nadine Braam en Marloes van Ommen. Hammondvirtuoos Leon Kuijpers, gitarist Alex Buiting en vocalist/harmonicaspeler Bert Vrieling complementeren het geheel.


Op deze avond laat Hans la Faille op verrassende wijze zijn net verschenen boek presenteren. Marloes van Ommen (Voice of Holland) zingt solo, Ralph de Jong trakteert het publiek op stampende Mississippi Blues en rapper Typhoon laat zich op die avond van een heel verrassende kant zien. De kakelverse Hans la Failles Showbizz Bluesband zal zich ook presenteren en ze zijn er trots op om in home-town Zwolle, hun onvervalste, swingende blues te mogen spelen.

HANS LA FAILLES SHOWBIZZ BLUESBAND + BOEKPRESENTATIE

met Bert Vrieling, Marloes van Ommen, Typhoon en Ralph de Jong

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Vrijdag 27 april
Open : 20:30 uurAanvang : 21:00 uur

 

Entree : Gratis (op inschrijving)

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Hans, ik bewonder je doorzettingsvermogen en hoop op veel succes en vooral plezier voor jou en je bandleden.
    Persoonlijk ben ik nog niet zo ver als publiek / burger (eenvoudige sterveling) om echt te kunnen gaan genieten. Ik heb wat meer tijd nodig. Er is nog geen dag geweest dat ik zonder natte ogen aan Harry dacht. Ik denk dat ik met Pinksteren naar Grolloo ga om tegen het beeld van Har te lullen.
    Hans, je ben een topper mogelijk iets later tot ziens bij jouw roffels.
    Cees Schiedam.

Reageer