Samenwerking jeugdopleidingen FC Zwolle en FC Meppel

Zwolle – De jeugdopleidingen van FC Zwolle en FC Meppel gaan met ingang van het seizoen 2012-2013 samenwerken. Het doel is om elkaar te versterken bij de ontwikkeling van de jeugdopleiding en talentvolle jeugdspelers. Kennisondersteuning – voor jeugdtrainers en leden van het technische kader van FC Meppel – speelt hierbij een centrale rol.

Bert Ebbens, hoofd jeugdopleiding FC Zwolle: ,,Wij willen jeugdspelers uit de regio IJsseldelta de droom bieden om profvoetballer te worden. Met het sluiten van partnerovereenkomsten geeft FC Zwolle hier actief invulling aan. FC Meppel is een club die haar jeugdopleiding hoog in het vaandel heeft staan. Dit blijkt bijvoorbeeld uit het hoge aantal zelfopgeleide spelers in het eerste elftal. Wij kijken daarom uit naar de samenwerking met FC Meppel."

Adriaan de Jonge, bestuurslid technische zaken FC Meppel: ,,Onze club heeft als uitgangspunt dat plezier en prestatie samenkomen. FC Meppel ziet de samenwerking als een kans en motivatie voor jeugdspelers en -trainers om optimaal te presteren. We krijgen bijvoorbeeld ondersteuning door middel van themabijeenkomsten en bij clinics om kennis in de praktijk te oefenen. De samenwerking met FC Zwolle moet onze jeugdopleiding versterken."

FC Meppel gaat een bronzen overeenkomst tekenen. FC Zwolle hanteert drie soorten overeenkomsten, namelijk goud, zilver en brons. Het type overeenkomst is afhankelijk van het niveau waarop het eerste elftal speelt, het niveau waarop de jeugdteams spelen en het aantal spelers van de amateurvereniging dat op dit moment in de jeugd van FC Zwolle speelt.
FC Zwolle en FC Meppel ondertekenen op 27 april – voorafgaand aan de wedstrijd tussen FC Zwolle en SC Veendam – een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde tijd. FC Zwolle sluit met maximaal 30 (top)amateurverenigingen een samenwerkingsoverenkomst en verwacht op korte termijn nog een aantal verenigingen aan zich te binden.
Artikel delen:

Reageer