Bertolf met nieuw werk naar Hedon

Zwolle – Met hitsingles als Another Day, Cut Me Loose en Two In A Million liet Bertolf zich omarmen door muziekminnend Nederland. Met het nieuwe zelfgetitelde album heeft de Zwolse songwriter zijn meest persoonlijke plaat tot nu toe gemaakt. Zaterdag 28 april speelt Bertolf een thuiswedstrijd in Zwols poppodium Hedon. Singer- songwriter Mariecke Borger verzorgt het voorprogramma.

Bertolf: 'Iemand riep: 'Het enige waar jij je druk om moet maken, is het maken van mooie dingen'. Een open deur, maar tegelijk het beste advies dat ik de afgelopen 10 jaar van iemand uit de muziekindustrie kreeg. Mijn derde plaat heet 'Bertolf'. Omdat dit de eerste plaat is die mijn naam mag dragen, omdat ik me aan bovenstaand credo heb gehouden. Geen songs geschreven voor een ander, maar songs vanuit mezelf. 'Bertolf' is de plaat die ik in mijn schommelstoel omhoog houd in het bejaardentehuis: 'Dit was 'm!' Compromisloos. Een persoonlijke plaat. Ik zing over mezelf, verstop niks.

Een groot deel van het verhaal van de plaat is de productie. Een totaal andere benadering: niet meer alles zelf doen, spoortje voor spoortje, maar echt live inspelen met een band. Niet meer op zoek naar perfectie, alle foutjes op ieder spoor wissen, maar naar de juiste take. Met een andere producer, Frans Hagenaars. Het instrumentarium beperken, niet vol stoppen, gaan voor de juiste sound.'

Mariecke Borger

Deze vrouwlijke singer songwriter heeft patent op warme oorstrelende liedjes. Denk aan artiesten als Brown Feather Saprrow en Neil Young in de jaren zeventig. Het geluid ze produceert is als het geluid van douwdruppels die langzaam van de groene bladeren afdruppelen in de pas ontluikende lente. Een genot voor menig luisterend oor.

BERTOLF

support: MARIECKE BORGER

Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Zaterdag 28 april
Open : 20:00 uur
Aanvang : 21:00 uur
Entree : € 12,50 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer