Jaap Stam blijft bij FC Zwolle

Zwolle – Jaap Stam blijft bij FC Zwolle. Dat meldde Johan Derksen maandagavond in het tv-programma Voetbal International.

Vrijdagavond, na de wedstrijd tegen FC Eindhoven, verklaarde Stam nog voor de camera's van Eredivisie Live dat hij de komende weken over zijn positie en de combinatie met trainer Art Langeler gaat praten. Stam zei verder geen andere aanbiedingen te hebben. Algemeen directeur Edward van Wonderen reageerde direct via Twitter op de onverwachte aankondiging: "Hoop dat het bewaarheid wordt". Naast zijn huidige taken bij de kampioen uit de Jupiler League is de voormalige topverdediger en oud- international ook werkzaam bij Ajax.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Johan Derksen dat is toch die enge man van die energiereclame die vanavond nog zo negatief was over de kansen van FC Zwolle in de Eredivisie.

  Als tegenwicht een mooi stuk op elfvoetbal:

  ⤽Om te beginnen mijn hartelijke felicitaties voor FC Zwolle – binnenkort mogelijk weer PEC Zwolle – met de promotie naar de Eredivisie. Het is een meer dan verdiende beloning voor Art Langeler en z'n mannen voor twee jaar hard werken. En een prachtig herstel voor de teleurstelling van vorig jaar, toen Zwolle een riante voorsprong helemaal uit handen gaf. In de afgelopen weken leek het weer even dezelfde kant op te gaan, maar de 0-0 tegen Eindhoven leverde vrijdagavond het laatste benodigde puntje op.
  Voor de stad Zwolle was dit na 1978 en 2002 het derde kampioenschap van de Eerste Divisie. In totaal kende de hoofdstad van Overijssel al liefst 12 seizoenen topvoetbal, een teken dat voetbal in de hoogste afdeling in een stad als Zwolle beslist mogelijkheden heeft. Het toeschouwergemiddelde van zo'n 8.000 fans in dit afgelopen seizoen, bewijst dat ook.

  Zwolle gaat dan ook als een redelijk gezonde club de Eredivisie in. De dag na de promotie legde voorzitter Adriaan Visser in NRC uit, dat Zwolle – door de KNVB ingedeeld in de financieel redelijk goede categorie 2 – verwacht om in het komende seizoen in de Eredivisie de begroting te kunnen opschroeven van ?? 4,5 naar een kleine ?? 7 miljoen. Een negatief eigen vermogen van ?? 900.000 moet met de uitgifte van obligaties worden weggewerkt.

  Het lijken me bepaald geen onrealistische bedragen, zeker niet als het Zwolle inderdaad lukt om het komende seizoen gemiddeld ruim 10.000 bezoekers te trekken en de capaciteit van het stadion tot 12.000 plaatsen uit te breiden. De 'honger' naar Eredivisie-voetbal moet na acht Eerste Divisie-jaren best groot zijn in Zwolle, waar fans de laatste jaren steeds naar plekken als Arnhem, Heerenveen of Enschede moesten reizen om de vaderlandse top aan het werk te zien. Een realistisch en zuinig begrotend Zwolle, dat de selectie voor volgend jaar vooral wil aanvullen met jonge en ambitieuze spelers, past precies in een Eredivisie die langzaam maar zeker in financieel opzicht steeds gezonder aan het worden is.

  Zo was het natuurlijk heel goed, dat het eveneens zeer bescheiden begrotende Heracles Almelo vorige week in de bekerfinale speelde. Onder leiding van voorzitter Jan Smit (die als deurwaarder (!) zijn persoonlijk fortuin wist te vergaren) geeft de club al jaren geen cent meer uit dan er binnenkomt, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties.⤝

 2. Elrey en hoe lang houden we het uit in de Eredivisie met PEC-Zwolle net zoals in 2002 twee seizoenen .Ze hebben geen cent te makken bij de club waarvan moeten ze het nodige nieuwe materieaal weghalen om zich op hoger niveauverschil kunnen handhaven.Het einde van deze kampioenschap werd op het laatst al moeizaam binnengehaald.Er zijn zoveel grote bedrijven in Zwolle en daarvan zitten er verscheidene heren in de business class maar groot geld in de club stoppen doen ze niet.Ik moet nog zien waar ze over een seizoen staan en hoe ver de schulden zijn opgelopen

 3. je kunt kletsen wat je wil over die derksen maar hij heeft 9 van de 10x gelijk ik mag hem wel. gewoon zeggen waar het op staat. en denk dat hij er niet eens ver naast zit wat zwolle betreft.;)

 4. @blaagje… diezelfde Derksen zei ook bij een debuut van een jonge voetballer bij Ajax in 1986, dat wordt helemaal niets! waardeloze voetballer… zijn naam: Dennis Bergkamp

 5. Ik heb geen verstand van voetbal, maar met het hoofd koel houden en hard werken en je niet (door wie dan ook) van de wijs laten brengen moet je toch een eind kunnen komen?

 6. goed geschreven elrey dat mag ook wel eens gezegd worden.we hebben al genoeg schreeuwers in zwolle die steeds maar aanhalen dat zwolle het totaal niet gaan redden in de eredivisie maarja dat zijn dan ook de aanhangers van johan derksen en niet van fc.zwolle

 7. Nou je hebt dit weblog dood zitten gooien dat Zwolle geen kampioen zou worden. Dan speelt bij mij de gedachte dat jij ook geen enkel vertrouwen zal hebben in Zwolle op het hoogste niveau.

Reageer