Jubilerend Windesheim in actie voor Alpe d’HuZes

Zwolle – Windesheim bestaat 25 jaar en dat moet gevierd worden. Op zaterdag 21 april van 10.00 – 16.00 uur viert de kennisinstelling zijn lustrum met het Windesheim Lustrumfestival. Naast het deelnemen aan een van de 65 gratis activiteiten, kunnen bezoekers om 13.00 uur op de foto te gaan om met zoveel mogelijk mensen het getal ‘25’ te vormen. Voor iedere deelnemer op de foto doneert Windesheim een euro aan de Stichting Alpe d’HuZes. Al het geld komt ten goede aan de kankerbestrijding. Kom dus met zoveel mogelijk mensen op de foto!

Windesheim koos de Stichting Alpe d’HuZes uit dertien goede doelen die zich hadden aangemeld. Alpe d'HuZes is het wieler­evenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband zesmaal op één dag de Alpe d'Huez beklimmen. Niet zomaar, maar om geld op te halen voor het Alpe d'HuZesonderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. Dit jaar vindt het evenement plaats op 6 en 7 juni onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Alle giften die de Stichting Alpe d'HuZes ontvangt, gaan voor 100% naar het onderzoeksfonds.

Van abseilen en techniekdemo’s tot workshops en exposities

Het Windesheim Lustrumfestival is meer dan een kijkje achter de schermen. Er staan meer dan 65 activiteiten op het programma. Bezoekers kunnen o.a. een eigen Game maken, hun talenkennis laten testen, exposities bezoeken en een rondleiding door het X-gebouw krijgen. Daarnaast is het mogelijk om te gaan abseilen van het T- gebouw, een clinic van Freddy Wennemars te volgen en te genieten van cabaret-, muziek-, dans- en theateroptredens.

De jonge bezoekers kunnen zich uitleven in de draaimolen, op het springkussen of zich laten schminken. Hapjes en drankjes zijn gratis, evenals het parkeren. Iedereen die interesse heeft in Windesheim is van harte welkom.

Kijk voor het complete programma, meer informatie en aanmelden op www.windesheim.nl/lustrum.

Artikel delen:

Reageer