Dierenweide ’t Spiekertje krijgt 'Dier OK-bord'

Zwolle – Dierenweide ’t Spiekertje tegenover de Staatssecretarislaan in Zwolle-Zuid ontvangt op woensdagmiddag 25 april als eerste dierenweide in Zwolle het officiële ‘Dier OK-bord’ uit handen van wethouder Filip van As. Dit kwaliteitsbord is een initiatief van de gemeente Zwolle en Travers en moet het dierenwelzijn in een dierenweide garanderen.

Wethouder Filip van As zal die middag in samenwerking met een jonge vrijwilliger van de dierenweide het bord ophangen. Voordat dit allemaal plaatsvindt, heeft de dierenarts de dierenweide aan de hand van een checklijst gecontroleerd op onder meer dierengezondheid, – welzijn, -veiligheid, -voer en -accommodatie. Als aan deze checklist wordt voldaan, wordt het bord aangeboden.

Naast het van dit bord zijn er ook diverse activiteiten georganiseerd, zoals een grabbelton voor de kinderen, boter schudden, trektouw, diabolo en steltlopen. Het bord wordt om 14.30 uur onthuld door wethouder Filip van As samen met een jonge vrijwilliger van de dierenweide. Meer informatie over dierenweide ’t Spiekertje vindt u op de website: http://dierenweidetspiekertje. webs.com.

Artikel delen:

Reageer