College op bezoek bij RIBW Jongeren

Zwolle – Dinsdag is met de Verbindingsspelen de Zwolse Week van de Verbinding van start gegaan. Onderdeel van het programma op dinsdag was een bezoek aan de woonvorm Jongeren van de RIBW IJssel-Vecht aan de Volterbeek in Zwolle. Een deel van het college was er om kennis te maken met de woonvorm voor jongvolwassenen.

17-04-2012__week_van_de_verbinding_ribw_volterbeek_04.jpg

De RIBW IJssel-Vecht biedt op de locatie aan de Volterbeek begeleiding aan 25 jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar. De begeleiding werkt met deze jongeren toe naar zelfstandigheid en doen dat methodisch in een traject van gemiddeld 3 jaar. De RIBW wilde laten zien dat de meerwaarde van de mehodische aanpak er voor zorgt dat jongeren zich kunnen ontplooien om zo door middel van eigen kracht en netwerk in de (nabije) toekomst zo zelfstandig mogelijk te kunnen wonen en werken. De instelling liet een informatiefilm zien, waarin de jongeren de hoofdrol spelen, en ging aansluitend met het college in gesprek over de meerwaarde die de woonvorm in de wijk de Aa-landen kan bieden.

17-04-2012__week_van_de_verbinding_ribw_volterbeek_03.jpg

17-04-2012__week_van_de_verbinding_ribw_volterbeek_02.jpg

17-04-2012__week_van_de_verbinding_ribw_volterbeek_05.jpg 

De RIBW IJssel-Vecht is een onderdeel van de RIBW Groep Overijssel en staat voor Regionale Instelling voor Begeleiding bij Wonen, Werken en Welzijn in de regio Noordwest-Overijssel. Ze begeleiden mensen met een psychiatrische of psychosociale beperking die om verschillende redenen niet zelfstandig kunnen deelnemen aan de samenleving.

17-04-2012__week_van_de_verbinding_ribw_volterbeek_01.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Mooi alleen jammer dat je alleen de mooie kant van het RIWB ziet als bewoner van de Pieterstyenstraat 57 zijn we al een paar jaar de gelukkigen van zo project.
  gr ron


  ⚠️ Meld

 2. moet nog ff vermelden dat het nummer XXX is in de pieterstyenstraat waar de RWIB waar dus z,on project draait dus na de kamer training project.

  =======

  Nee, i.v.m. privacy mag je dat niet melden helaas.


  ⚠️ Meld

 3. Het ribw is een instelling die niet begeleid maar de jongeren dump en hun eigen zakken vult. De Zwolse burger zit met de ellende want als er overlast van die jonger wordt dit alleen maar in de doofpot gestopt door woningbouw politie en gemeente. Dit soort instelling moeten per direct uit de stad worden verbannen en de verantwoordelijken (zie foto) moeten niet de kop in het zand steken en mooi weer spelen maar eens wat aan de overlast van deze groep doen !


  ⚠️ Meld

 4. Piet, je weet echt niet waarover je het hebt. Het is b.v. maar wat mooi dat De Herberg er is (ook RIBW). Emn owee als er iets met jou is. Dan ben je blij dat je gehoord wordt, je professioneel advies krijgt of dat een instantie je een dak boven je hoofd biedt. Maar dat zal jou natuurlijk nooit overkomen 😮


  ⚠️ Meld

 5. Mariane, ik weet precies waar ik het over heb professioneel advies kan je hier niet verwachten, klachten worden in de doofpot gestopt en als je dan de klachtencommissie heb gevonden proberen ze je alle schuld van hun falen in je schoenen te schuiven. De herberg is een project dat is opgezet door Joop van Ommen, alleen nu loop het ribw er mee te pronken. 😮


  ⚠️ Meld

 6. Ik vind dat ze zeer goed werk doen (aan de hand van persoonlijke ervaring) en het is heel erg belangrijk dat ze nog lang blijven bestaan en in de gelegenheid zijn om dit werk te blijven uitvoeren zoals het bedoelt is 🙂


  ⚠️ Meld

 7. Piet, waarom is ineens de hele RIBW slecht? Met je berichten suggereer je dat de RIBW faalt in alles wat ze doet, waarmee je alle medewerkers over één kam scheert. Dat kan toch niet waar zijn?
  Persoonlijk ken ik een aantal voorbeelden van mensen welke dankzij een goede begeleider van de RIBW weer een goede thuisbasis hebben en kunnen deelnemen aan de maatschappij.
  Natuurlijk, er zijn altijd begeleiders welke minder capabel zijn, maar datzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor docenten op scholen (laatst nog in het nieuws). Maar om de hele RIBW daarom maar te bombarderen als slechte instelling, gaat mij persoonlijk te ver.


  ⚠️ Meld

 8. Helemaal eens met Piet. Ik heb 4 jaar onder het RIBW gewoont en het is geen pretje kan ik je vertellen. De begeleiding die je daar krijgt is bijna nihil en het grootste deel van het personeel zijn stagiaires van net 18 jaar oud. Daar kun je toch niks mee?

  Ook heb ik de begeleiding meerdere malen betrapt op liegen (er word nooit naar een gezamenlijke oplossing gezocht, alleen verwijten naar de cliënt gemaakt), en ook stelen wordt onder de begeleiding niet geschuwt (ik deed altijd mijn kamerdeur op slot bij ’t RIBW, en toch verdwenen er de hele tijd spullen van mijn kamer en naast ikzelf heeft alleen de begeleiding de sleutel, dus ga maar na!).

  In het oude huis van een kameraad die ook bij het RIBW gewoond heeft, hebben al twee mensen zelfmoord gepleegt. Is dat een teken van goede zorg??

  Het RIBW staat qua zorg gelijk aan een asiel. Het gaat ze alleen om geld, en voor de rest is elke cliënt slechts een nummer.
  Er zijn weldegelijk goede zorginstanties zoals Aveleijn, maar bedrijven als het RIBW geven de zorg een slechte naam!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.