Pleeggezinnen in het zonnetje gezet

Zwolle – Op zaterdag 21 april organiseren Jarabee, Trias Jeugdhulp en Pactum de Overijsselse Pleegzorgdag. Deze dag vindt plaats in Avonturenpark Hellendoorn. Vanaf 10.00 uur zijn de pleeggezinnen welkom om hier met elkaar en met de medewerkers van de organisaties voor jeugd en opvoedhulp de dag door te brengen. Tijdens de pleegzorgdag zetten de organisaties de ruim 900 Overijsselse pleeggezinnen in het zonnetje als waardering voor hun inzet en betrokkenheid. Gedeputeerde Bert Boerman (Jeugdzorg) huldigt tijdens de pleegzorgdag twee gezinnen die al 25 jaar pleegkinderen opvangen.

Het belooft een spectaculaire dag te worden met tal van activiteiten voor jong en oud. Zo is er een kleur- en ballonnenwedstrijd, waarbij de kinderen kans maken op leuke prijzen. Bezoekers kunnen meedoen aan de glijbaanrace of een potje sumo-worstelen. Omstreeks het middaguur worden twee echtparen die al 25 jaar pleegouders zijn op bijzondere wijze gehuldigd. Hierna volgt een optreden en workshop van dansgroep Kingside Crew van Dance Inc. uit Zwolle. De bezoekers kunnen ook een aantal stands bezoeken van onder andere de Nederlandse Vereniging voor Pleeggezinnen.   Pleeggezinnen in het zonnetje

Ieder kind heeft het recht om op te groeien in een gezin. Lukt dit door omstandigheden (tijdelijk) niet in het eigen gezin, dan is er de mogelijkheid van pleegzorg. Jarabee, Trias Jeugdhulp en Pactum zijn hun pleeggezinnen enorm dankbaar voor hun inzet en betrokkenheid. Daarom organiseren zij ieder jaar een pleegzorgdag waar ze alle leden van het pleeggezin in het zonnetje zetten. De pleegkinderen, omdat zij in hun jonge leven vaak al heel wat hebben meegemaakt. De eigen kinderen uit het gezin, omdat er met de komst van een pleegkind ook voor hen veel verandert. En natuurlijk de pleegouders die zich dag in dag uit met hart en ziel inzetten voor kinderen die dat zo nodig hebben. Voor hen is de pleegzorgdag ook een gelegenheid om andere pleegouders te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

Vraag naar pleegouders is groot

Pleegouders vangen kinderen op totdat ouders de zorg zelf weer aankunnen. Zij bieden kinderen een thuis, waar ze kunnen rekenen op aandacht en een eigen plek. Voor korte of langere tijd, voor één weekend in de maand of als permanente woonplek. De vraag naar pleegezinnen is groot. Via het project Tienus werven Jarabee en Trias Jeugdhulp de komende maanden specifiek pleeggezinnen die tieners (vanaf 10 jaar) een thuis kunnen bieden.

Sponsors

De pleegzorgdag wordt mede mogelijk gemaakt met steun (zowel financieel als in natura) van de volgende organisaties: Nationaal Fonds Kinderhulp, Kiwanis, Van Benthem Gratama advocaten, Provincie Overijssel, Rabo Stimuleringsfonds IJsseldelta, Electrabel, Nedercare BV, Mail Traffic, BDC, Finale, Nieuw Organiseren, Regas, Thorax, Ten Hag, BCT Architecten, Centric, Switch Automatisering, Rotary Club Zwolle, Carré Financieel Advies en Consultancy, ABN AMRO Foundation, ConventCom.nl, Keukencentrum Twente, Velco, Ernst & Young, De Makerie, Heutink primair onderwijs, Albert Heijn Diezerpoorterplas, Ola, Roel van den Biggelaar bloemen en Alfabet Reclame.Jarabee, Trias Jeugdhulp en Pactum bieden diverse, flexibele vormen van hulp bij opgroeien en opvoeden in Overijssel. Gezamenlijk werken zij met ruim 900 pleeggezinnen samen, waarbij Jarabee de regio Twente voor haar rekening neemt, Trias Jeugdhulp regio IJssel-Vecht en Pactum regio Midden-IIssel www.jarabee.nl/ www.triasjeugdhulp.nl/ www.pactum.org.

Artikel delen:

Reageer