‘Zwols shantykoor uniek in de wereld'

Zwolle – ‘’Een uniek koor, met een unieke CD’’. Zo typeerde commissioner Hans van Vliet, commandant van het Leger des Heils in Nederland, het Zwolse shantykoor ShantyPlus. Uniek omdat nog nergens anders ter wereld het Leger des Heils een shantykoor heeft, laat staan een shantykoor met ook nog eens een eigen CD.

shantuplus.jpg

Dinsdagavond 17 april reikte leider en dirigent van het koor, Jaap Kanis, de eerste CD uit aan de commandant die naast die eerste CD ook nog eens erelid van ShantyPlus werd. Met het luiden van de scheepsbel en het overhandigen van een zeemanspet werd dat lidmaatschap bekrachtigd. De belangstelling voor de presentatie van de CD was overweldigend. De zaal in het Zwolse Andreascentrum was overvol toen Jaap Kanis zijn woorden van welkom sprak. Hij memoreerde aan het feit dat het koor vijf jaar geleden werd opgericht. ´´De formule van het koor bleek aan te slaan: een repertoire dat bestaat uit vrolijke en droevige liedjes over de zee, echte shantyliedjes dus, en daarnaast christelijke liederen waarbij eveneens de zee een rol speelt. Vandaar onze naam ShantyPlus. Die Plus duidt op die liedjes die gaan over onze Grote Roerganger’’, aldus Jaap Kanis, die vijf jaar geleden zelf het initiatief nam tot de oprichting van het koor.

In zijn dankwoordje deed Commissioner Van Vliet het koor nog een toezegging: ‘’In 2015 wordt in Londen een groot internationaal festival van het Leger des Heils gehouden. Wat zal het een feest zijn als jullie daar komen zingen’’. Zijn woorden werden met een spontaan applaus door de koorleden ontvangen. Voor en na de presentatie zong het koor een groot aantal nummers van de CD. De CD heeft als titel ‘Schip Ahoy!’ en is voor tien euro te bestellen via emailadres shantyplus@legerdesheils.nl.

Artikel delen:

Reageer