Wethouder Vedelaar krijgt iedereen aan het zingen

Zwolle – Wethouder van Cultuur Nelleke Vedelaar riep, in het kader van de Week van de Verbinding en het Zwolse project Zwolsketiers, iedereen op met haar te komen zingen in Park Eekhout. Op de zangworkshop kwamen ongeveer 80 personen af, waaronder zangers van het Zwols Mannenkoor Ook een schoolklas van Matenburch / De Bron haakte bij de ‘Bluesingers’ aan.

18-04-2012__week_van_de_verbinding_park_eekhout_02.jpg

Woensdagmorgen werd er met het koor in het stadspark gerepeteerd en zorgde een bezielende wethouder Vedelaar ervoor dat iedereen het nummer ‘Everybody Needs Somebody’ van de Blues Brothers onder de knie kreeg. Na een goed uur oefenen bracht ze het resultaat  ten gehore.Tijdens een zangworkshop toonde wethouder Vedelaar haar talent aan de stad. Meer dan enthousiast stond de wethouder voor zangroep, dirigeerde, danste en zong met de zangers mee. Het werkte aanstekelijk. Burgemeester Meijer en wethouder Van As schoven ook aan, en zongen al snel uit volle borst mee. Het beoogde grootste koor van Zwolle werd het niet, maar het reslutaat was zeker de moeite waard.

 18-04-2012__week_van_de_verbinding_park_eekhout_04.jpg

18-04-2012__week_van_de_verbinding_park_eekhout_03.jpg

18-04-2012__week_van_de_verbinding_park_eekhout_01.jpg

Zwolsketiers

Met de workshops wil de gemeente De Zwolsketiers op de kaart zetten. Deze organisatie heeft als motto “Een voor allen, Allen voor één, Samen voor Zwolle". Hun gedachte is dat iedereen een talent heeft dat ingezet kan worden voor een ander door een gratis workshop te geven. Iedereen die meedoet, heeft ook zelf weer een talent dat ze ter beschikking van anderen kunnen stellen. Zo verspreidt het initiatief zich als een olievlek door de stad. Initiatiefnemer Henk Boshove had woensdag al een totaal van 50 workshops in the pocket, en dat mogen er nog veel meer worden wat hem betreft.

zang_3.jpg

Aansluitend kon iedereen meedoen aan de stadspicknick in het park. Vanaf 14.00 konden fietsers in Park Eekhout verzamelen voor de fietstocht door Zwolle met wethouder Van As. Rond die tijd liet ook burgemeester Henk Jan Meijer zijn talent zien door een speciaal voetbalteam met jongeren van BYou te coachen.

De workshops zijn onderdeel van de Week van de Verbinding, waarin het college van B&W verbinding zoekt met de stad en haar inwoners. Het initiatief van De Zwolsketiers past hier perfect bij.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Kon er helaas niet bij zijn ,maar wat is Nelleke toch een lekkere vlotte wervelwind,pracht mens.Mag ook wel eens gezegd worden .

 2. de 3 workshops vandaag van het College van B&W (van Nelleke Vedelaar, Henk Jan Meijer en Filip van As) waren een mooie aftrap van de “weggeef workshops”van de Zwolsketiers. Een initiatief dat veel support krijgt in Zwolle. Meer dan 50 andere Zwollenaren hebben zich al gemeld om ook hun kennis/ervaring door te geven. “workshops” (je mag ze ook anders noemen) over van alles en nog wat. Meedoen? Mail naar zwolsketiers@gmail.com / kijk op twitter bij @henk038 of @zwolsketiers en op Facebook bij Zwolske Tiers. Lees mn blogs op henk038.wordpress.com etc

  Binnenkort gaat ook de site http://www.zwolsketiers.nl in de lucht met ALLE workshops die al klaar staan. We hebben al plaats voor 500 deelnemers uit Zwolle. Zonder kosten. Iedereen kan meedoen. Maar één voorwaarde: Zelf OOK je kennis/ervaring doorgeven aan andere Zwollenaren.

  Eén voor allen. allen voor één. samen voor Zwolle. Zwolle nog mooier en nog krachtiger maken. Dat kan prima. Zeuren of commentaar leveren kan iedereen. Doe gewoon iets positiefs. Meedoen?

  Kom maar op met jullie leuke ideeën! 8)

  Henk

 3. @ Henk, fusie met deze club (die zo te lezen geen club is)
  “Geslaagde Stadspicknick in Park Eekhout” Linken gaan hier niet altijd meer goed, toch maar eens proberen:
  038 in je naam = altijd goed[/url]

  Hebben ze niet een soortgelijk doel? De stadspicknick werd georganiseerd door de initiatiefnemers van 7 days of inspiration en @038picknick.

 4. @ Henk, fusie met deze club (die zo te lezen geen club is)
  “Geslaagde Stadspicknick in Park Eekhout” Linken gaan hier niet altijd meer goed, toch maar eens proberen:

  Hebben ze niet een soortgelijk doel? De stadspicknick werd georganiseerd door de initiatiefnemers van 7 days of inspiration en @038picknick.

Reageer