FC Zwolle wordt PEC Zwolle

Zwolle – De aangekondigde naamswijziging van FC Zwolle naar PEC Zwolle (sinds 1910) heeft de afgelopen dagen het nodige stof doen opwaaien. Middels een schrijven hoopt voorzitter Adriaan Visser finale duidelijkheid te creëren en vragen weg te nemen omtrent onze keuze.

pec_zwolle_logo_-_kopie.jpg

Visser: "Door te kiezen voor de nostalgische naam PEC Zwolle herstelt de club de band met het verleden. Realiserende dat deze wijziging gevoeligheden met zich meebrengt, is deze beslissing in het belang van de club genomen. Het begrip dat PEC nog steeds is, spreekt in de regio meer aan dan FC. Om als club verder te groeien, dient deze volgende stap gezet te worden. Concreet betekent de naamswijziging het volgende. In het huidige logo worden de letters FC vervangen door PEC. Ons herkenbare en geaccepteerde logo blijft voor de rest ongewijzigd. Verder speelt PEC Zwolle ook volgend seizoen de thuiswedstrijden in het blauw-wit. Dit zijn immers de kleuren van zowel de stad als de regio. Uitwedstrijden speelt PEC Zwolle volgend seizoen in groen-witte shirts. Naast het huidige logo wordt er op beide shirts ook een authentiek PEC Zwolle-logo geplaatst."


Visser vervolgt: "De discussie omtrent deze naamswijziging is niet nieuw. Ook vorig seizoen, het jubileumjaar, is er met de gedachte gespeeld. Mede door de grote hoeveelheid positieve reacties die de club ontving naar aanleiding van de retro wedstrijdshirts met drie logo's. Toen is echter niet voor de naamswijziging gekozen, omdat wij als bestuur nog niet volledig waren gevestigd."

"De naamswijziging gaat op geen enkele manier invloed uitoefenen op het verdere beleid van de club. Drie jaar geleden zijn we met elkaar begonnen aan een avontuur. Doel toentertijd was het neerzetten van een breed gedragen regioclub, die als hoofdactiviteit het bieden van topvoetbal in de Eredivisie heeft maar ook op andere (maatschappelijke) vlakken actief is. Er kan geconcludeerd worden dat het gestelde doel is behaald! Iedereen die daar op welke wijze dan ook een steen aan heeft bijgedragen wil ik hartelijk bedanken. Nu staat de club aan de vooravond van een nieuw drie a vier jarig avontuur; het realiseren van een duurzame middenmootpositie in de Eredivisie. Hierbij hebben we de regio IJsseldelta nodig, met Zwolle als hoofdstad. Het behalen van deze doelstelling zal met vallen en opstaan plaatsvinden. Door een club die haar wortels vindt in het verleden, daar trots op is en voor durft uit te komen. Ook kijkt de club trots en fier naar de toekomst, met duidelijke doelen geworteld in helder beleid met een bestuur dat daar op kan worden afgerekend."
Bron: FC Zwolle
Artikel delen:
Reacties 30
 1. Ik vindt niet dat Zwolle staat te wachten op veranderingen, anders dan voetbal daar zijn wij de laatste jaren goed in.
  Laten wij ons richten op de regio,daar waar vele supporters weg komen met maar een belang het voetbal, dus geen onrust over naamsverandering PEC heeft een mooie geschiedenis laat dat zo blijven.
  En richt u op de toekomst misschien R.F.C Zwolle ja de R van regio.

 2. Wat een waardeloos verhaal zeg. Ik ben benieuwd wanneer het nieuws komt over welke spelers ze kunnen halen. Dat zal het komende jaar een stuk doorslaggevender zijn dan de naamsverandering. En waarom in het verleden blijven hangen? Kijk liever vooruit. FC Zwolle heeft dit prima resultaat behaalt, laat FC Zwolle dat dan ook vervolg geven.

 3. ps. maar om dan de naam te veranderen in iets anders dan PEC of FC Zwolle gaat natuurlijk helemaal nergens over. Dat voegt niets, maar dan ook helemaal niets toe!

 4. Hoezo was de band met het verleden gebroken, hebben de heren dat spandoek vrijdag niet gezien? Was toch moeilijk te missen lijkt me;)

 5. Ik ben altijd blij met stappen om als club verder te groeien richting de toekomst, zonder dat het ten koste gaat van het verleden. Zo is er een ABN AMRO toren gekomen, maar staat de Peperbus er ook nog steeds. Noar Veur??n!

  @jacob

  FC Zwolle lekte ook 😛

 6. Ik heb PEC nooit bewust meegemaakt. FC Zwolle ben ik mee opgegroeid.

  Wat mij betreft blijft het FC. FC vertegenwoordigd Zwolle en omgeving. PEC blijft altijd een beetje tegenhanger van Zwolsche Boys en ZAC.

  Maar goed, ook al wordt het PEC, ik zal blijven komen!

 7. Redactie: Het is P.E.C. van "Prins Hendrik ende desespereert nimmer combinatie". PEE-EE-CEE dus.

  Verder een prima gekozen oplossing. Erg blij dat de oude naam weer terug is. 😀

 8. zolang ze een goede middenmoter worden zal het mij een zorg zijn wat de naam is ,alhoewel PEC ik heb nog wel wat spulletjes o.a speldje van 55 jaar geleden oid,alleen mijn shirtje past niet meer

Reageer