Het weer: enkele buien

Zwolle – Het lagedrukgebied boven Groot-Brittannië is hardnekking en bepaalt (ook) voor de komende dagen ons weerbeeld. Wel stijgen de temperaturen weer naar 'normale waarden' voor April met misschien zelf wel wat meer tegen het einde van de maand. Met Koninginnedag en bijbehorende aktiviteiten in de stad geen slecht vooruitzicht. De wind en buien waar we eind woensdagmiddag en woensdagavond mee te maken hadden trekken in de nacht van woensdag op donderdag weg. De minimumtemperatuur ligt rond de 4 graden en de wind waait uit richting zuid tot zuidoost, zwak tot matig. Overdag is het wisselend bewolkt en wederom maken we in de loop van de middag kans op buien en mogelijk onweer. De middagtemperatuur stijgt tot een graad of 13 en de matige wind blijft onveranderd uit zuid tot zuidoost waaien.

20120419_weerfotonieuwehavenbrug.jpg
Nieuwe havenbrug
   

Voor de langere termijn houden we dit wisselvallige weer met tijd tot tijd een bui. Middagtemperaturen rond de 12 graden en in de nachten blijven de temperaturen boven het vriespunt. Deze keer naast de reguliere grafiek een doorkijk naar het einde van de maand en daarin is goed te zien dat de weermodellen een  stijging in temperatuur voorzien voor het einde van de maand.
20120419_weergrafiek.png
Bron: www.meteozwolle.nl  

De grafiek voor de langetermijnverwachting laat zien dat de temperatuur tegen het einde van de maand zeer waarschijnlijk rond de 18 a 19 graden gaat komen, maar dat de stoelendans tussen zon/wolken en neerslag nog niet is afgelopen.  

20120419a_weergrafiek.png
Artikel delen:
Reacties 2
  1. Harry weet zelfs die lelijke doch zeer nuttige brug nog in een stoere, fiere, trotse, historisch-verantwoorde, symbolische en authentieke plaat te vangen.

Reageer