Gratis motorcheck voor motorrijders in De Lichtmis

Zwolle – Op zaterdag 21 april a.s. is er van 9.00 tot 14.00 uur een gratis motorcheck waarbij motorrijders kosteloos hun motor kunnen laten controleren op o.a. bandenspanning, profieldiepte, remmen en verlichting. De motorcheck vindt plaats op de parkeerplaats bij wegrestaurant De Lichtmis in Zwolle, onderaan afrit 22 van de A28. Het is een onderdeel van de campagne voor motorrijders ‘Veurjoar in de kop’ van het Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid in Overijssel (ROVO) en de politieregio’s IJsselland en Twente.

De campagne wijst de motorrijders op de technische staat van hun motor en geeft tips over het controleren van de motor, de zichtbaarheid en het alert zijn op medeweggebruikers. Daarnaast worden er in Overijssel twee gratis motorchecks georganiseerd. De motorcheck vindt zaterdag plaats bij De Lichtmis omdat daar veel motorverkeer verwacht wordt vanaf de A28 dat onderweg is naar de WK Superbike in Assen die middag. Binnenkort wordt er ook een gratis motorcheck in Twente georganiseerd. Er wordt dan aangehaakt bij een motorevenement in een van de Twentse gemeenten. In het voorjaar vindt er altijd een hoger aantal ongevallen plaats met motorrijders met name tijdens de eerste ‘mooi-weer-weekenden’. Helaas zijn dit er meerdere met dodelijke afloop. De oorzaak is soms technisch en soms een menselijke fout. Het ROVO en de politieregio’s IJsselland en Twente willen daarom extra aandacht besteden aan voorlichting aan motorrijders door deze campagne. Er zijn campagnematerialen verspreid naar motorclubs, motorsportzaken, rijopleidingen en andere belanghebbende organisaties in Overijssel.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Meeste is idd eenvoudig te controleren – maar sommigen zijn wel errruuggg a-technisch.
    Overigens vind ik verlichtingscheck nog niet zó gek: bij een motorfiets is het afstellen van de koplamp bijzonder lastig en moet in mijn geval bijna met 2 personen om de goede hoogte in te stellen.
    Dus ga ik er toch even langs denk ik 🙂

Reageer