FC Zwolle wederom ingedeeld in categorie II

Zwolle – De terugkoppeling van de rating van de KNVB naar aanleiding van de jaarcijfers 2010/2011 en de prognose 2011/2012 is voor FC Zwolle wederom positief. FC Zwolle is opnieuw ingedeeld in categorie II.

Voorzitter Adriaan Visser in de Voetbal International: ,,Door de nieuwe plekken in het stadion (uitbreiding publieke tribune en business stoelen) én de boost op commercieel vlak, willen wij onze begroting opschroeven van 4,6 miljoen euro naar ongeveer zeven miljoen. Dat budget is voorzichtig. Financieel ziet het er sowieso aardig uit. We zitten wederom in de categorie II van de licentiecommissie. Dat heeft te maken met een fors negatief eigen vermogen. We proberen nu met een obligatielening meer eigen vermogen te creëren. Daarna volgt het belangrijkste punt: we moeten een constante Eredivisionist worden."

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Goed, dacht ik. Feyenoord is eind vorige week weer naartoe gePROMOveerd. Tja, geld en voetbal:

  Het Duitse voetbal heeft het contract voor de tv-rechten flink opgeschroefd: van 412 miljoen euro per jaar naar 628 miljoen euro. Vanaf het seizoen 2013-2014 kunnen de 38 clubs uit de twee Bundesliga??s liefst 2,5 miljard verdelen in vier jaar.

  De Engelse Premier League verdient nog altijd het meest aan de tv-rechten: alleen al 770 miljoen per jaar van betaalzenders.

  In Frankrijk ontvangen de clubs 570 miljoen per jaar.
  Nederland volgt bescheiden met zo??n vijftig miljoen per seizoen.

  Spanje: Tijdens de ernstige crisis, moeten 20 clubs in de Spaanse eredivisie nog 752 miljoen euro aan belastingen betalen. De totale (banken)schuld is zelfs 3,5 miljard euro. Barcelona en Real Madrid zijn grote schuldenmakers. Maar er wordt geen vinger naar de clubs uitgestoken, zelfs niet in gevallen waarin ze (zo goed als) failliet zijn. Zoals Levante en Mallorca. 5 van de 8 overgebleven halve finalisten in de beide Europese competities zijn Spaans.

  * De 25-jarige Deen (Lasse Schöne) ondertekende vandaag in de ArenA een contract voor 3 jaar bij de Amsterdamse club. Hij stapt komende zomer transfervrij over van NEC…….maar transfervrij en veel belovend voor een topclub? Die zijn schaars.

 2. boost op commercieel vlak

  Hoop dat zich dat dan ook vertaalt in commerciële-support voor PEC in allerlei opzichten. Sommigen hebben daar een zwaar hoofd in. Zure Johan-3 ook niet?

  Te weinig grote en toonaangevende bedrijven in Zwolle (dacht toch dat een Scania en Wehkamp, ABN, Makelaars, veel energiebedrijven, Vastgoedbedrijven, een aantal autobedrijven etc. etc. toch niet echt kinderachtig zijn.

 3. Er zijn vele mogelijkheden. Als je je stad (en club) als Hanzestad en infrastructureel knooppunt, een beetje anders dan andere clubs neerzet. Voor mensen en bedrijven in "pak em beet" Coevorden, Hardenberg, Meppel, Kampen, Ommen, Dalfsen, Nieuwleusen maar ook Genemuiden (waar veel bedrijvigheid zit) is PEC eredivisieclub om de hoek.
  Ook in Zwolle zit genoeg bedrijvigheid. Scania, Wehkamp, Banken, energiebedrijven, Makelaars, Notarissen, Vastgoedbedrijven, Groothandels in benodigheden voor fietsen, auto's, supermarkten.

  Falabella bestaat ook nogsteeds. Kennen we van HSA. Het merk bestaat nog 😛

  De potentiële sponsor (uit sommige plaatsen) zou niet willen dat er op zondag gevoetbald wordt. Dacht dat dat nog wel meeviel! Spreek soms nog wel eens iemand met een bedrijf bedoelde plaatsen.

  Vind dat het er al met al goed uitziet. Verwacht en hoop verstand bij de mensen die gaan over het uitgeven van geld. Dan moet er met een begroting van ongeveer 7 miljoen best iets leuks komen te staan.

  Wens PEC alles succes!

 4. De rijke clubs zullen alleen maar rijker worden. Naast de groeiende inkomsten uit onder meer de Champions League, slagen de clubs er ook steeds beter in zich te positioneren als een sterk merk. Hierdoor blijven de inkomsten uit sponsoring en merchandising toenemen.

  Dit is de top 10 van rijkste clubs ter wereld:

  1. Manchester United ?? 2,235 miljard dollar
  2. Real Madrid – 1,877 miljard dollar (deftige econ.crisis)
  3. Barcelona – 1,307 miljard dollar (deftige econ.crisis)
  4. Arsenal – 1,292 miljard dollar
  5. Bayern M?nchen – 1,235 miljard dollar
  6. AC Milan ?? 989 miljard dollar (deftige econ.crisis)
  7. Chelsea ?? 761 miljard dollar
  8. Liverpool ?? 619 miljard dollar
  9. Juventus ?? 591 miljard dollar (deftige econ.crisis)
  10. Schalke 04 ?? 587 miljard dollar

  Dit is een vervolg op gister 14:31 :o:o:o

 5. Te weinig grote en toonaangevende bedrijven in Zwolle (dacht toch dat een Scania en Wehkamp, ABN, Makelaars, veel energiebedrijven,

  Dick, de genoemde bedrijven, althans de moeders, dan wel het hoofdkantoor waar het beleid gemaakt wordt, hebben weinig met de stad Zwolle, vandaar dar de sponsorgelden nog steeds van vele kleinere Zwolse bedrijven moeten komen.

 6. @ Joppuh,

  hebben weinig met de stad Zwolle

  ZE ZOUDEN ZICH DE OGEN UIT DE KOP MOETEN SCHAMEN! Wel de lusten en niet de lasten….ze hebben verdorie bosjes MEDEWERKERS uit mooi Zwolle….en wat zal een postorderbedrijf en een vrachtwagenboer in al die -tig jaren wel niet verdiend hebben in mooi Zwolle?

  Ja, Joppuh, ik durf te spreken van een "morele verplichting" al deden ze maar IETS >:(>:(>:(

 7. Klopt Edwin….daarom heb ik er ook ff (deftige econ.crisis) achter gezet……dacht dat er internationaal wat aan dat enorme roodstaan gedaan zou worden! Zeker weer die chantabele FFIFA-bestuurder(s). Er klopt geen kl*ten van. Je zou maar in Spanje of Italië leven en toch echt met pijn en moeite rond kunnen komen!

  Bovendien zijn de verschillen tussen begrotingen (maar dan wel EERLIJKE Begrotingen) tussen clubs uit diverse nationale competities véél te groot geworden. De oorzaak vwb de top 10 staat ook nog in 10:20.

  FIFA (en UEFA volgens mij evengoed) zijn lamstralen en chantabel……maar HOE stemt onze Nederlandse vertegenwoordiger als er over zulk soort belangrijkst gestemd moet worden? Moet die stemmer geen verantwoording afleggen aan alle Leden….kan met een persbericht.

  FIFA en UEFA wanen zichzelf eigen koninkrijkjes met een eigen moraal in de wereld. In bijvoorbeeld het IOC schijnt het al niet veel anders te zijn. Het enige wat wij kunnen doen is onze vertegenwoordigers aanspreken…..In het IOC is dat toch nog steeds Wim-Lex….hmmmm die is afgeschermd door AIVD en RVD…..dan toch echt ff die voetbal-vertegenwoordiger googlen.

 8. Dick, het postorderbedrijf waar jij op doelt is al jaren in handen van buitenlanders, ik dacht vroeger GUS (great Universal Stores), denk je nou echt dat daar iemand zich om een "morele plicht" jegens fc PEC Zwolle bekommert? Hetzelfde geldt voor de vrachtwagenboer en bv Stork (Wartsila). Dat is naïef Dick.

 9. Vertel mij wat Joppuh, maar waarom zou dat wat uit moeten maken?
  Bij weten heeft de dikke catalogus heel behoorlijk wat opgeleverd. Zou dan als verantwoordelijk persoon voor Zwolle aandringen op sponsoring aan de stad. Zodat het niet alleen als een incassobureau met woekerrentes te boek staat. Zwolle heeft dat bedrijf graag in Zwolle. Veel medewerkers ook: op t fietsie….maar HOE GRAAG wil dat bedrijf perse in Zwolle zitten?
  Meestal is die sponsoring in klassen verdeeld. Wat zou nou sponsoring in de goedkoopste klasse kosten?

  Alles hoeft toch verdorie niet meer kostendekkend te zijn in 2012. Zou wel eens willen weten wat de winst afgelopen jaar was, weggezet tegen de sponsoringskosten in de laagste categorie.

  EXTRA winst? Maatschappelijk draagvlak in Zwolle wordt nog groter.
  Emotionele waarde stijgt.
  Je naam wordt nog vaker (misschien ook in landelijke media) genoemd.

  * Sterker nog: zou HIER als DE verantwoordelijke voor Zwolle best een risico voor durven lopen. Pfff WAT is eigenlijk het risico: "Njet, even goede vrienden"?

 10. Je mag het naiëf noemen Joppuh, sommige medewerkers van de vrachtwagenboer zijn het in elk geval met me eens. En ach, vaak (en best voor even) ben ik ook wel naiëf. = al te goed van vertrouwen…..misschien ben ik ook wel in de gelukkige omstandigheid dat door mij verstrekt vertrouwen niet/nauwelijks is beschaamd.

  Dat soort lui in de commerciële wereld zijn tegenwoordig ook allemaal zo laf, volgens mij ook dagelijks te skijterig om hun mening te geven. "Steek je nek eens uit slampamper": wat KAN er eigenlijk allemaal gebeuren……:o zou het naast laf ook nog angst zijn; angst voor hun baantje? Tja, dan VERDIEN je toch ook niet "kerel" genoemd te worden. Voor mij zijn dat "keerl's zonder kloten": mensen met invloed die dat onderwerp niet eens ter sprake DURVEN brengen.:(

Reageer