Samenwerking jeugdafdelingen FC Zwolle en SV Lelystad

De jeugdafdelingen van FC Zwolle en SV Lelystad'67 hebben de intentie uitgesproken om met ingang van het seizoen 2012 – 2013 een intensief samenwerkingsverband aan te gaan op het gebied van de jeugdopleidingen.

Het hoofddoel van de samenwerking is om getalenteerde jeugd beter te ondersteunen in hun ontwikkeling. Het voordeel voor SV Lelystad'67 is dat hierbij volledig gebruik gemaakt kan worden van de kennis, ervaring en het leermateriaal wat FC Zwolle heeft op het gebied van opleidingen en spelersbegeleiding. Om deze vooruitgang beter tot zijn recht te laten komen zal het opleidingskader van SV Lelystad'67 breder worden opgeleid. Hierbij worden er door FC Zwolle onder andere clinics georganiseerd, waarbij zowel spelers als trainers het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

FC Zwolle werkt met drie soorten overeenkomsten: goud, zilver en brons. SV Lelystad'67 gaat bij aanvang direct de zilveren partnerstatus genieten. De criteria waarop de samenwerkingsovereenkomst wordt bepaald zijn het niveau waarop de jeugdteams spelen, het niveau waarop het eerste elftal speelt en het aantal spelers van de amateurvereniging dat op dit moment in de jeugd van FC Zwolle speelt. Volgend seizoen spelen hoogstwaarschijnlijk zes jeugdspelers van SV Lelystad'67 in de verschillende jeugdteams van FC Zwolle. Hiermee is SV Lelystad'67 'hofleverancier' van de jeugdopleiding van FC Zwolle en verdient hiermee de zilveren partnerstatus.

Voorafgaand aan de thuiswedstrijd van FC Zwolle tegen SC Veendam op vrijdag 27 april tekenen beide partijen de intentieverklaring welke op termijn zal leiden tot een samenwerkingsovereenkomst voor onbepaalde tijd. FC Zwolle gaat met maximaal dertig (top)amateurverenigingen een samenwerkingsovereenkomst sluiten en verwacht op korte termijn naast SV Lelystad'67 nog een aantal amateurverenigingen aan zich te binden. Hiermee wordt invulling gegeven aan de kernpropositie van FC Zwolle, waarbij voetbal de verbindende factor in de regio zal zijn en er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat.
Artikel delen:
Reacties 4
  1. Sinds MuF en hr.Sloots bij OWIOS weg zijn, is 't een stuk minder. Oene? Ja wie weet….scouten tot strak an de IJssel, tot in het beheersgebied van de rood/gelen misschien?

Reageer