B&W Zwolle opent Creatieve Werkplaats

Zwolle –  In het kader van de Week van de Verbinding opende het voltallige college van B&W de Creatieve Werkplaats aan de Esdoornstraat in Zwolle, een initiatief van Cibap vakschool voor verbeelding. Hiermee  werd een krachtig begin gemaakt van  de Creatieve Coöperatie: de spil waaromheen tal van creatieve initiatieven in het gebouw draaien. Wethouder van Cultuur, Nelleke Vedelaar, zette als eerste haar handtekening op een groot bord bij één van de waarden waar het bij de Creatieve Coöperatie om draait: observeren, ontwikkelen, ondernemen, faciliteren en innoveren.

19-04-2012__week_van_de_verbinding_cibap_05.jpg

Burgemeester Henk Jan Meijer en Wethouder Nelleke Vedelaar namen vervolgens een machine in de houtwerkplaats in gebruik door een stuk hout te schaven.  In de Creatieve Werkplaats krijgen professionele en studerende vakmensen de mogelijkheid om gebruik te maken van deze houtwerkplaats, een werkplaats afwerking en een vrije werkplaats om hun ontwerpen en producten te realiseren. De accommodatie aan de Esdoornstraat, die voorheen als onderwijslocatie van Cibap vakschool voor verbeelding werd gebruikt, krijgt hiermee een andere, interessante herbestemming. Behalve stadswerkplaatsen biedt de Creatieve Coöperatie onderdak aan horeca, kinderopvang, werk- en ontmoetingsruimten voor ondernemers in de creatieve industrie en voor vele andere ideeën die passen bij het doel om creatieve initiatieven te verbinden.

19-04-2012__week_van_de_verbinding_cibap_01.jpg

19-04-2012__week_van_de_verbinding_cibap_06.jpg

19-04-2012__week_van_de_verbinding_cibap_04.jpg

Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens het open huis op donderdag en vrijdag 19 en 20 april van 14.00 tot 19.00 uur en op zaterdag 21 april van 10.00 tot 14.00 uur. Voor meer informatie www.creatievecooperatiezwolle.nl.

19-04-2012__week_van_de_verbinding_cibap_02.jpg

 

Artikel delen:

Reageer