Start aanleg natuurspeelplek Groene Bieste

Zwolle – Zaterdag 21 april starten ouders en kinderen uit de wijk Diezerpoort met de aanleg van de Groene Bieste. De natuurspeelplek aan de Kastanjestraat In Zwolle die zij zelf hebben ontworpen. De media zijn van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

De afgelopen maanden werkten kinderen en ouders in de Diezerpoort samen aan het ontwerp van een leuke aantrekkelijke groene speelplek aan de Kastanjestraat. De natuurspeelplek wordt divers en uitdagend. Zo komt er in het midden een heuvel van 1.80 hoog. Bovenop de heuvel komt een houten speeltoestel. Ook komt er een waterplek met een wiebelbrug, een touwslinger tussen twee bomen en houten stappalen.

Begeleiding en hapjes

Zaterdag starten de kinderen en de ouders uit de wijk dus met de aanleg van de natuurspeelplek. Twee hoveniers van Donkergroen en een aantal Welzijnswerkers van Travers Welzijn zorgen voor de begeleiding. Buurtvereniging de Bollebieste verzorgt de hapjes en drankjes voor de harde werkers en Albert Heijn Diezerpoort heeft een aantal gezonde producten beschikbaar gesteld.

Een ieder die zin heeft om mee de helpen en de handen uit de mouwen te steken, is van harte welkom. Het is de bedoeling dat de plek voor de zomer klaar is om te gebruiken.

Zwolle Gezonde Stad

Het ontwerp van de natuurspeelplek, de aanleg en het onderhoud is een project van Zwolle Gezonde Stad. Het uitgangspunt is dat een gezonde omgeving uitdaagt tot meer bewegen, zoals buitenspelen, en op deze wijze een bijdrage levert aan het bevorderen van de gezondheid van de Zwolse jeugd. Daarbij kent het project Speelnatuur ook andere positieve effecten. Zo draagt het bij aan de verbetering van de sociale contacten en sociale veiligheid in de wijk en de kwaliteit van de leefomgeving wordt vergoot.

Artikel delen:

Reageer