Het weer: enkele buien, mogelijk met onweer

Zwolle – We vallen in herhaling, maar dat komt ook omdat er in de weersituatie niet heel veel verandert. De temperatuur is bezig aan een weg naar boven maar totdat het zover is blijven we het wisselvallige weertype houden wat ons eigenlijk al dagen in de greep heeft. De nacht van donderdag op vrijdag is het meest droog (vrijwel) helder. Het kwik daalt tot een graad of 3. De wind is zuid tot zuid-oost en is zwak van kracht. De vrijdag start zonnig, maar van het zuid-westen uit neemt de bewolking toe en in de middag ontstaan er weer een aantal pittige buien, daarbij kan nog onweer of hagel voorkomen. De middagtemperatuur loopt op tot 13 graden of net iets daarboven. Laten we hopen dat de voorstelling van de stichting Mooier in het amfitheater van De Nooterhof droog zal verlopen.

20120420_weerfotoomgeving_kerkbrugje.jpg
Omgeving kerkbrugje 
Het aankomende weekend verloopt wisselvallig met van tijd tot tijd een bui. Middagtemperaturen rond de 11 graden. In de nachten blijven de temperaturen boven het vriespunt en de matige wind blijft uit de zuid- zuidoosthoek waaien.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Met kerktoren ….kerk, natuurlijk met overhangende takken en groen. Mooie blik op "rechts" van ut bruggie. Mooi breed neergezet ook. Toch zou ik een foto naar links mooier vinden 😉

    Weer, pff hebben de hele week in Meppel nog haast nixxx gehad. Gister nog hagel in Zwolle hoorde ik. En dagelijks neerslag. Kom hier een half uur geleden binnen ….. blauwe hemel….licht bewolkt…..terwijl het in mijn rug toch aardig grijs is…..

    @ Markel…..hoe lang moet verdorie de cv nog aan; 't is wel 20 APRIL!
    # Ja, ik vermoed dat je ook wel wat over de gevoelstemperatuur hebt te melden 🙂

Reageer