Samen met Syntus zoeken naar goede ideeën

Zwolle – Syntus en de provincie Overijssel zijn vanaf 19 april weer op zoek naar goede ideeën die het openbaar vervoer in de regio kunnen verbeteren. Dit doen ze onder de naam Reiziger aan het stuur. Op de speciale website www.reizigeraanhetstuur.nl kan iedereen, reizigers en inwoners van Overijssel, zijn idee of wens indienen. Vervolgens kan iedereen direct stemmen op de ingediende ideeën.

Het idee dat uiteindelijk de meeste stemmen ontvangt, wint de publieksprijs. Alle ideeën worden tevens bekeken door een vakjury. Deze vakjury bestaat uit experts op het gebied van openbaar vervoer. Zij maken gezamenlijk de keus welk idee (of welke ideeën) de beste bijdrage levert aan de korte of lange termijn ontwikkeling van het openbaar vervoer in Midden Overijssel.

Hoe het idee wordt uitgevoerd is afhankelijk van hoe concreet het idee is. Een wijziging van bijvoorbeeld een haltenaam kan relatief makkelijk en zonder consequenties, op een bepaald moment worden doorgevoerd. Maar als het idee een visie is over bijvoorbeeld een nieuwe stationsomgeving in Zwolle dan wordt het idee eerst gepresenteerd aan de gebiedsontwikkelaars.Reiziger aan het stuur vond eerder plaats in 2011. Er zijn toen drie wensen gekozen die zich dit jaar mogen bewijzen. Ze worden op dit moment als proef uitgevoerd. Daarnaast zijn er verschillende ideeën, die eenvoudig uit te voeren waren, standaard in de nieuwe dienstregeling opgenomen.Syntus en de provincie Overijssel willen met Reiziger aan het stuur reizigers en inwoners uit het vervoersgebied Midden Overijssel mee laten denken over de inrichting van het openbaar vervoer in hun eigen regio. Tevens willen ze hiermee inzicht geven in de te maken keuzes voor het doorvoeren of wijzigen van het openbaar vervoer aanbod.

Het indienen van ideeën en het stemmen kan tot 29 juni 2012 op www.reizigeraanhetstuur.nl.

Artikel delen:

Reageer