Inschrijving Meerjarige Dirigenten Opleiding geopend

Zwolle – Kennis van de partituur‚ de uitvoeringspraktijk‚ tempo en dynamiek‚ de (on)mogelijkheden van de menselijke stem en repetitietechniek moet een dirigent kunnen toepassen om een koor goed te dirigeren.

In september 2012 start Kunst & Cultuur Overijssel daarom met de Meerjarige Dirigenten Opleiding (MDO). Deze tweejarige opleiding tot koordirigent richt zich op amateur-koordirigenten en  koorzangers met de ambitie om dirigent te worden. De opleiding vindt plaats in Zwolle. De lessen worden gegeven op woensdagavond en tien keer per jaar op zaterdagmorgen. Per jaar omvat de cursus 148 lesuren. Naast het volgen van de wekelijkse lessen, bestaat de MDO uit een aantal uren per week thuisstudie. In het tweede jaar moeten cursisten zelf een koor dirigeren. Het eerste jaar wordt afgesloten met tentamens, het tweede jaar met een theoretisch en een praktisch eindexamen.
Vakken die gegeven worden zijn: Slagtechniek‚ Repetitietechniek‚ Repertoire en programmering‚ Partituurspel‚ Praktijk (koorklas)‚ Muziekgeschiedenis‚ Koorvorming‚ Stemvorming‚ Algemene Muziekleer‚ Vormleer‚ Solfège en Harmonieleer.
Niet iedereen kan zo maar deelnemen aan de opleiding. De MDO is een middenkaderopleiding en vereisten zijn: affiniteit met koormuziek, enige ervaring als dirigent, kennis van maatsoorten, algemene muzikale basiskennis, koorervaring, goed ritmegevoel, op toon kunnen zingen en (bij voorkeur) het kunnen bespelen van een instrument. Om toegelaten te worden aan de opleiding, moeten deelnemers een toelatingstest doen. Deze wordt gehouden op zaterdag 9 juni 2012 bij KCO, Kamperstraat 11 -13 , Zwolle.
Meer informatie en aanmelden: www.kco.nl

Artikel delen:

Reageer