De jaren ’30 herleven bij Openluchtbad Zwolle

Zwolle – Het monumentale openluchtbad aan de Ceintuurbaan in Zwolle heeft deze zomer wat te vieren. Afgelopen maanden stonden in het teken van een grote renovatie om ook in de toekomst aan alle eisen van veiligheid en hygiëne te kunnen blijven voldoen. Meer dan 6.000 Zwollenaren zijn lid en zijn ook deze zomer weer van harte welkom. Om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor dit unieke buitenbad, biedt de Vereniging iedereen een supervoordelig abonnement. Wie zich in de voorverkoop aanmeldt, zwemt voor slechts € 10,00 een zomer lang!

“De verbouwing is nu nog in volle gang”, meldt voorzitter Martin van Noort. “De exacte openingsdatum is op dit moment lastig in te schatten, maar medio juli is ons streven. Dat betekent dat we een korter seizoen kennen dan normaal. Mede om die reden en omdat we dit geweldige nieuwe complex willen showen aan zoveel mogelijk zwemliefhebbers, hebben we besloten het abonnementsgeld drastisch te verlagen. Het tientjesabonnement geldt alleen in de voorverkoop, dus wees er snel bij!” Op natnatnat.nl, de geheel vernieuwde site van het openluchtbad, staan alle data en overige gegevens om te profiteren van de voorverkoop.

De jaren ’30 herleven

Wie deze zomer gebruik maakt van het voordelige tarief, krijgt maximaal waar voor zijn geld. Het buitenbad onderging een volledige metamorfose, waarbij originele elementen uit de jaren’30 een centrale rol spelen. “Veel van de renovatie is voor de mensen onzichtbaar, omdat er veel verbeteringen zijn gedaan aan het leidingenstelsel en de techniek, maar we hebben natuurlijk een paar bijzondere eyecathers”, aldus een trotse voorzitter.

“Zo komen de originele tribunes terug. In het oorspronkelijke ontwerp kon men daar ook op liggen en dat kan nu dus weer. In het midden van het complex komt een nieuwe uitkijktoren, volledig in jaren ’30 stijl. Ook de elegante, ranke duiktorens van ontwerper Wiebinga keren terug. Niet om te gebruiken, maar als monument. De kleedkamers worden gemoderniseerd, de fietsparkeergelegenheid uitgebreid en alle hekwerken aangepakt. Kortom; zwemmers wanen zich in een zwembad uit oude vervlogen tijden, maar met meest moderne techniek en comfort.”

Helpende handjes noodzakelijk

Het zwembad drijft op de vele vrijwilligers. Wie een abonnement neemt, verplicht zich ook om kleine taken op zich te nemen, zoals een middag op de uitkijktoren, achter de kassa of het doen van kleine schoonmaakklussen. Door het grote aantal leden geldt het gezegde: vele handen maken licht werk! “Ook deze zomer willen we de vrijwilligersplanning goed op orde hebben”, zegt Martin van Noort. “Door het tientjesabonnement verwachten we in de voorverkoop goede zaken te doen en dus ook in dit korte zwemseizoen geen tekort aan helpende handjes te hebben.”

Artikel delen:
Reacties 13
  1. Heb het ff doorgelinkt (voor de kinderen, zwem zelf liever in de Milligerplaya/Wijthemer of in Heerde) maar helemaal duidelijk is het mij niet. Er ligt al een mailtje bij die club.

    Haha: afkomen is idd overal moeilijk. Zal het punt nog ff meenemen als (lees: indien) ze antwoorden.

  2. @Jasper en @Dick. Opzeggen is niet moeilik: gewoon een email sturen naar de ledendministratie. Maar je zult zien: met dit volledig gerenoveerde prachtige openluchtbad wil je helemaal niet opzeggen 😉

  3. Het opzeggen gaat inderdaad zo makkelijk als Martin zegt. Hebben (bijna) vanaf de datum dat het zwembad bezet werd een abbonnement gehad. Sinds deze zomer voor het eerst niet. Konden hem heel makkelijk voor 1 december door een mail te sturen op zeggen. En kregen een bevestiging.

    Hoop trouwens nog wel dat er een open dag komt, zou graag het bad nu het straks zo mooi gerenoveerd is, willen zien.

  4. @Ingrid. Over de opzegdatum 1 december: dat willen wij graag omdat de ledenadministratie dan gelijk loopt met het financiele verenigingsjaar. Maar in de praktijk gaan we daar erg soepel mee om.

    Een open dag zou fantastisch zijn. Maar helaas is het zo'n grote bouwput dat zoiets waarschijnlijk niet mogelijk gaat zijn voor groot publiek. In ieder geval gaan we na de opening nog rondleidingen organiseren om liefhebbers kennis te laten maken van alle details.

Reageer