Met de smartphone architectuur in Zwolle ontdekken

Zwolle – De stichting Zwolse Architectuur Podium (ZAP) lanceert dinsdagavond 24 april UAR Zwolle. Het stelt iedereen met een smartphone in staat de architectuur in de stad met andere ogen te bekijken.

De mobiele architectuurapplicatie van het Nederlands Architectuurinstituut (NAi), het zogenoemde Urban Augmented Reality geeft aan de hand van tekst, beeld, archiefmateriaal en film op een smartphone informatie over de gebouwde omgeving. Door gebruik te maken van geavanceerde 3D-modellen laat UAR midden in de stad via de telefoon zien wat er is, hoe de stad was, maar ook wat er nog gebouwd gaat worden. Zwolle heeft met UAR een primeur in het noordoosten van het land. In de stad zijn meer dan 150 objecten via de applicatie te zien. De stichting werkte in de voorbereiding van UAR Zwolle nauw samen met Het Oversticht, de afdelingen Monumentenzorg van de gemeente Zwolle en het Historisch Centrum Overijssel (HCO).

UAR wordt dinsdagavond 24 april om 20.00 uur gepresenteerd in de Centrale Bibliotheek Zwolle aan de Diezerstraat 80 in Zwolle. Na uitleg over de werking activeert wethouder Gerrit Piek de app.

Artikel delen:

Reageer