Zwolle in teken van Nationale Sportweek

Zwolle – Heel Nederland staat van 21 tot en met 28 april 2012 voor de negende keer in het teken van de Nationale Sportweek. En SportService Zwolle wil, net als de afgelopen jaren, ook Zwolle tijdens deze week weer extra in de ban brengen van sport en bewegen. Als uitvoerder van het gemeentelijk sportbeleid heeft SportService Zwolle vier activiteitenprogramma’s samengesteld.

Voor de Zwolse basisscholen is er een breed pakket met activiteiten samengesteld waaraan zij tijdens de Nationale Sportweek kunnen deelnemen. De sportverenigingen kunnen gebruik maken van een breed aanbod van ondersteuningsmogelijkheden en zijn uitgedaagd ook zelf actief aan de slag te gaan in de Nationale Sportweek. Nieuw dit jaar zijn de programma’s ‘aangepast sporten’ en ‘buurt’ (buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal, kinderopvang). Gedurende de sportweek zijn er in Zwolle activiteiten op 28 basisscholen, veertien peuterspeelzalen en acht buitenschoolse opvangen om kinderen in aanraking te laten komen met allerlei aspecten van sport en bewegen. Zo wordt er dagelijks gestart met ochtendgymnastiek, waarbij kinderen een dans uitvoeren die speciaal voor de Nationale Sportweek ontwikkeld is.

Ook bezoeken topsporters de scholen om aan te sluiten bij het kringgesprek, die volledig in het teken staat van sporten en bewegen. De basisschoolleerlingen van de deelnemende scholen krijgen tijdens de week les over de Olympische Spelen middels het Olympisch lespakket. En ze krijgen de kans om de records van vorig jaar te verbreken tijdens de Zwolse recordpoging. Voor kinderen op de buitenschoolse opvangen (BSO’s) en peuterspeelzalen worden extra ‘Superbeweeguren’ ingelast en is een speciaal beweegpakket ontwikkeld. Deze activiteiten kunnen op een laagdrempelige manier worden aangeboden, zodat kinderen voldoende bewegen in de naschoolse tijd. “Wij zijn erg blij met de grote deelname onder de BSO’s en peuterspeelzalen. We bereiken hierdoor nog meer kinderen en dat is toch wat wij nastreven met ons programma”, aldus Jeroen van Leeuwen van SportService Zwolle.Ook de reguliere sportverenigingen en sportaanbieders voor mensen met een beperking krijgen tijdens de Nationale Sportweek volop aandacht. Er wordt onder andere een flyer verspreid onder mensen met een beperking om hen te informeren over de sportmogelijkheden in de stad. Daarnaast wordt de sportvacaturebank gelanceerd, waar sportaanbieders de mogelijkheid krijgen om hun vacante vrijwilligersfuncties onder de aandacht te brengen. En woensdagavond 25 april is de theatervoorstelling ‘Wel winnen hè’ in theater Odeon te zien. Deze voorstelling wordt door de sportbonden en NOC*NSF in samenwerking met SportService Zwolle aangeboden.

Als afsluiting van de Nationale Sportweek organiseert SportService Zwolle op vrijdag 27 april de buurtsportdagen op de Zwolse sportparken, waarbij kinderen kennis kunnen maken met de verschillende sportaanbieders in (de buurt van) hun wijk. Het doel van deze buurtsportdag is de kinderen op een leuke en afwisselende wijze in contact te brengen met sport en bewegen, zodat de kinderen in hun vrije tijd (meer) aan sport- en bewegingsactiviteiten deelnemen.

Kijk voor meer info over de Nationale Sportweek in Zwolle op www.sportservicezwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer