Sponsorloop Stichting Maud voor Leven groot succes!

Zwolle – De eerste grote actie voor Stichting Maud voor Leven was de sponsorloop georganiseerd door Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs De Ambelt. Op 4 april jl. renden 130 kinderen bijna een uur voor Stichting Maud voor Leven. De kinderen werden gesponsord door ouders, buren, familieleden, etc. Leuk detail is dat de kinderen zelf actief op zoek zijn gegaan naar sponsoren.

04-04-2012_sponsorloop_ambelt_voor_maud_04.jpg

Geld doneren kon per rondje of voor een vast bedrag. Vandaag werd de opbrengst van deze sponsorloop bekend. Ruim 3.800,- hebben de kinderen bij elkaar gelopen! Het was daarom vanochtend feest bij De Ambelt. De opbrengst werd symbolisch via een cheque overhandigd aan Maud en haar Sjoerd van Hamersveld. Drie leerlingen van De Ambelt hielden een praatje en overhandigen het geld aan Ellis Aardenburg, secretaris van Stichting Maud voor Leven.

Maud (2) heeft de meest agressieve vorm van Neuroblastoom met uitzaaiingen (fase 4). Deze specifieke vorm van kinderkanker komt in Nederland voor bij ca. 25 kinderen per jaar. Slechts 20% van deze kinderen overleeft de ziekte. In Amerika bestaat een behandeling met immuuntherapie die de kans op genezing nog eens met 20% verhoogt. De medische kosten van Maud's behandeling in Amerika worden vergoed door de zorgverzekeraar. Echter de kosten die gemaakt worden om in Amerika te verblijven niet. Stichting Maud voor Leven zamelt geld in om de financiële zorgen voor de reis en het verblijf van een half jaar in Amerika weg te nemen. Als de behandeling goed verloopt reist het gezin in juli of augustus 2012 af naar Amerika. Maud is het gezicht van Stichting Maud voor Leven, maar zij is tevens ambassadeur voor alle andere kindjes die in dezelfde situatie zitten als zij. Stichting Maud voor Leven geeft daarom de filosofie van Maud voor Leven graag door. Het secundaire doel is om andere ouders van een kind met Neuroblastoom praktisch, financieel en mentaal op weg te helpen tijdens het behandelproces.

Acties

De Stichting krijgt veel hartverwarmende reacties van mensen. De betrokkenheid is groot. Mensen zetten spontaan acties op. De komende maanden worden er in Zwolle e.o. diverse acties georganiseerd met als doel fondsen te werven voor Maud voor Leven. Ons motto is Steun Maud, verbindt leven.

Artikel delen:

Reageer