Landstede-cursisten aan de slag in ziekenhuis

Hoe ziet een menselijk lichaam eruit? En welke reguliere en alternatieve geneeswijzen zijn er? Op die vragen weten de cursisten van de Landstede-opleiding Medisch Secretariaat inmiddels het antwoord. Afgelopen maandagavond kregen ze het felbegeerde certificaat tijdens een feestelijk afscheidsetentje. Met dit certificaat kunnen ze aan de slag in uiteenlopende administratieve functies bij zorginstellingen en ziekenhuizen.

Gedurende 27 weken leerden de cursisten alles over medische termen, hoe ze brieven en verslagen met medische termen kunnen verwerken, de opbouw van het menselijk lichaam, gezondheid en ziekte, de organisatie van een ziekenhuis, reguliere en alternatieve geneeswijzen en hoe een medische administratie in elkaar steekt. Docent Kittie Knipscheer is trots op ‘haar’ cursisten: “Het is voor iedereen hard werken geweest, maar het resultaat is fantastisch. Twee cursisten kunnen de opgedane kennis direct toepassen bij hun nieuwe werkgever. Dat is mooi om te zien.”

Locatie

De cursus Medisch Secretariaat wordt gegeven bij Landstede, locatie Dokterspad 2 in Zwolle en is bedoeld voor medewerkers of toekomstige medewerkers van de verschillende administraties/afdelingen binnen zorginstellingen en ziekenhuizen.

Deelnemers die de opleiding met succes afsluiten, krijgen een certificaat voor de mbo-deelkwalificatie ‘Medisch Secretariaat’.

Kijk voor meer informatie op www.landstede.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer