Sportieve ondernemers golfen € 17.000,- bij elkaar

Zwolle – Op vrijdag 20 april organiseerde het Ronald McDonald Huis in Zwolle haar jaarlijks terugkerende benefietgolftoernooi. Maar liefst 20 golfflights speelden bij deze zevende editie een opbrengst van € 17.000,- bij elkaar. Daarnaast werd er door diverse sponsors in natura gesponsord. Het bedrag dat met het toernooi ingezameld is, komt ten goede aan het Zwolse Huis.

Met twintig deelnemende teams van vier spelers, is het benefiettoernooi elk jaar volledig bezet. Sommigen zijn al vanaf het eerste jaar van de partij. Toch mocht de organisatie dit jaar een aantal bedrijven verwelkomen die nog niet eerder mee hadden gedaan. Veel van de deelnemende bedrijven kennen elkaar en gebruiken deze dag om het onderlinge contact te versterken. Tegelijkertijd tonen zij hun maatschappelijke betrokkenheid door deel te nemen aan dit benefiet golftoernooi.

Sponsoring in natura

Golfclub Zwolle stelde deze dag haar golfbaan kosteloos ter beschikking aan het Ronald McDonald Huis. Daarnaast droegen verschillende bedrijven tijdens en na afloop van de wedstrijd op verschillende manieren bij. Ook dit is voor de organisatie van grote waarde. Daardoor kan het golftoernooi tegen lage kosten worden georganiseerd. Zo sponsort de winnaar traditiegetrouw het daaropvolgende jaar de toernooiborrel. Nadat Schreuder Installatietechniek er vorig jaar met de hoofdprijs vandoor ging, werd deze dit jaar door hen wederom in de wacht gesleept.

Ronald Mc Donald Huis Zwolle

Het Ronald McDonald Huis in Zwolle biedt een thuis aan ouders, broertjes en zusjes van zieke, gehandicapte of veel te vroeg geboren kinderen die in de Isala klinieken zijn opgenomen. Het Zwolse Huis draait op de inzet van 70 vrijwilligers. Het huis is volledig zelfstandig, krijgt geen subsidies en is afhankelijk van giften, donaties of opbrengsten uit acties.

Artikel delen:

Reageer