Zesde editie Jeugdwielerronde Zwolle

Zwolle – Zaterdag vond op het parcours bij de Wijthmenerplas de jaarlijkse jeugdwielerronde van Zwolle plaats. Het was de 6e keer dat de wielerronde gehouden werd. Er hadden zich veel jeugdige renners gemeld om deel te nemen aan de Jeugdwielerronde van Zwolle. De organiserende wielervereniging de Hanzerenners was hiermee zeer tevreden.

wielrennen_3.jpg

De absolute top van Nederland was op het parcours aan de Wijthmenerplas aan de start verschenen. De Zwolse jeugdronde bood de renners de mogelijkheid om zich te plaatsen voor het NK wielrennen wat later dit jaar in Elim verreden zal worden. Zowel jongens als meisjes gingen in verschillende leeftijdscategorieën van start. Het parcours aan de Wijthmenerplas is compact en overzichtelijk, en met een lengte van ongeveer een kilometer aantrekkelijk voor bezoekers van de wedstrijd.

wielrennen_2.jpg

wielrennen_4.jpg

wielrennen_1.jpg

Dikkebanden Race

Kinderen die niet bij een wielervereniging zijn aangesloten, konden meedoen aan dit spektakel. In de pauze werd er een Rabo Dikkebanden Race georganiseerd. Ieder kind kon op zijn eigen gewone fiets deelnemen aan een echte wedstrijd. En voor iedere deelnemer was er na de wedstrijd een presentje.

Uniek dit jaar was dat er voor het eerst een tandemrace werd gehouden voor minder validen en slechtzienden.

Steeds meer jeugd houdt zich in Nederland actief bezig met de wielersport. Zij zijn aangesloten bij één van de bijna 200 wielerverenigingen in ons land. Bij de Zwolse wielervereniging de Hanzerenners zijn ze zich bewust van de groeiende belangstelling onder de jeugd.

Mede door een subsidie van de stichting Hervormd Weeshuis heeft de vereniging racefietsen en beschermende kleding aan kunnen schaffen. Daarnaast waren er een aantal racefietsen beschikbaar gesteld door Sportservice Zwolle.

Een nieuw jeugdlid kan nu zonder problemen kennis maken met de wielersport. Ouders hoeven niet eerst te investeren in een racefiets en een helm. Alle nieuwe jeugdleden kunnen fietsen op een door de vereniging beschikbaar gestelde nieuwe racefiets met een helm.

Voor meer info: www.hanzerenners.nl

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer