Nieuwe sporten laten zich aan Zwolle zien

Zwolle – Lacrosse, roller derby en ultimate frisbee: drie sporten die nog niet iedereen kent, maar die sinds enige tijd ook in Zwolle te beoefenen zijn presenteerden zich zaterdagmiddag in Park de Wezenlanden. De drie Zwolse verenigingen hielden in het stadspark een open trainingsdag om iedereen kennis te laten maken met deze nieuwe sporten. Ieder uur startte er bij de drie verenigingen een training van 45 minuten. Het was dus mogelijk om overal een keer mee te doen!

lacrosse_4.jpg
Roller derby

Lacrosse is een tactische, fysieke veldsport die veel wordt gespeeld in Amerika, Canada, Engeland, en sinds een aantal jaar ook in Nederland. In Zwolle wordt sinds 2009 op sportpark De Pelikaan Lacrosse gespeeld door de Zwolle Wolves. De sport is een kruising tussen ijshockey, rugby en hockey waarbij met behulp van een stick de bal in het goal van de tegenstander wordt gegooid. Tijdens de open training staan de heren van de Zwolle Wolves klaar om je kennis te laten maken met de beginselen van Lacrosse.

lacrosse_1.jpg

lacrosse_2.jpg

lacrosse_3.jpg

Naast Lacrosse was het mogelijk om mee te doen met Ultimate Frisbee, een supersnelle dynamische teamsport. Er wordt in gemengde teams gespeeld volgens het fairplay principe, dit houdt in dat er geen scheidsrechter is. De wedstrijden kenmerken zich door een goede sfeer, plezier en sportiviteit. Het Zwolse team Bluefingers Ultimate doet mee aan de landelijke indoor- en outdoorcompetitie en toernooien.

lacrosse_5.jpg

Het derde team waar meegetraind kon worden waren de The Bashin' Bluefingers, de Zwolse roller derby vereniging. Roller derby is een full-contactsport die gespeeld wordt op rolschaatsen. De sport is overgewaaid uit Amerika, en wordt sinds een aantal jaar fanatiek gespeeld in Nederland. De Zwolse dames zijn sinds een jaar actief, en staan tijdens de open training klaar om alles te vertellen en vooral te laten zien over de sport. Om mee te kunnen doen is het handig als je zelf rolschaatsen of skeelers meeneemt, er is een beperkt aantal rolschaatsen te leen.

Artikel delen:

Reageer