WVF krijgt te weinig tegen koploper DTS Ede

Zwolle – Na een aantal wedstrijden zonder overwinning en waarbij het spel niet al te best was, moest WVF zaterdagmiddag aantreden tegen de koploper DTS’35 uit Ede. Deze tegenstander zit juist in een flow nadat het uit de laatste 6 wedstrijden 15 punten wist te behalen en zo de koppositie van SDVB kon overnemen en ineens de beste papieren lijkt te hebben voor het kampioenschap in de eerste klasse.

Toch was het WVF dat vriend en vijand verraste door met een zeer aanvallend ingesteld team aan de wedstrijd begon. Zo speelde Saba Gwedelidze en Hessel Berends op het middenveld wat ten koste ging van Jeroen van Brummen en Rene Dorgelo. Dit leverde in de eerste 20 minuten van de wedstrijd dan ook de nodige kansen op en was het aan de uitstekend keepende Yilmaz van DTS’35 te danken dat WVF in deze periode niet op voorsprong kwam. Zo wist hij in de 4e minuut de doorgebroken Bjorn Rellum van scoren af te houden door goed zijn doel uit te komen. Even later werd Saba in de zestien ten val gebracht maar dit werd door scheidsrechter Oudijk niet als een overtreding gezien. In de 15e minuut kreeg Timon Beimers nog een goede kans na een splijtende pass van jakko Slot, maar het was weer de goed uitkomende Yilmaz die redding bracht.

Nadat onze gasten een paar kleine kansjes hadden gehad, kwamen ze in de 26e minuut tegen de verhouding in op voorsprong. Het was de alerte Youssef Atibi die een moment van onoplettendheid bij WVF afstrafte en de bal goed teruglegde op de inkomende Raoul Berends en zo DTS’35 op 0-1 bracht. WVF liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en bleef met goed spel gevaarlijk in de eerste helft. Zo werd na langdurig balbezit aan WVF zijde Richard Bouwmeester onderuit gehaald. De toegekende vrije trap werd via de muur tot corner verwerkt.

Timo Beimers werd in de zestien nog onderuit gehaald maar ook hier zag scheidsrechter Oudijk geen overtreding in. In de laatste minuut voor rust bokste keeper Yilmaz nog een vrije trap boven het hoofd van Marthijn van der Steege weg en wist hij in de rebound op een schot van Richard Bouwmeester opnieuw te redden. In de tweede helft werd Kevin Peters vervangen door Jeroen van Brummen , die rechtsachter ging spelen waardoor Dion Reijnen in het centrum kwam te spelen. DTS’35, enigszins verrast door het goede spel van WVF in de eerste helft, probeerde te voorsprong te consolideren door het speelveld klein te houden om zo snelheid uit de aanval van WVF te houden en kreeg zelfs de eerste kans in deze tweede helft. Maar het was Richard Bouwmeester die een uit een corner schot van de doellijn wist te halen. WVF kreeg ook enkele kansen Zo werd een voorzet door Timon te hoog gegeven op Saba waardoor zijn kopbal krachteloos was en verraste Jakko slot met een vrije trap in de korte hoek te schieten maar wederom wist keeper Yilmaz redding te brengen.

Geheel tegen de verhouding in kwamen de bezoekers zelfs op 0-2. Het was Mo Ajiach die de bal veroverde en op zo’n 50 meter afstand de te ver voor zijn doel staande Mike te Wiele met een schitterende boogbal verschalkte. Hierna leek de wedstrijd beslist, WVF was aangeslagen en de gasten uit Ede waren blij met deze voorsprong en wensten deze alleen maar vast te houden. Dit ging nog wel ten koste van een rode kaart voor Gauthier Muala, deze wist in drie minuten tijd twee gele kaarten te scoren, na eerst een overtreding op Saba Gwedelidze en niet veel later op Richard Bouwmeester. WVF kon van de man meer situatie echter niet meer profiteren. Wel was het Saba Gwedelidze, die zich knap vrij speelde in de zestien en onberispelijk hard inschoot en zo in de laatste minuut nog voor de 2-1 wist te zorgen. Richard Bouwmeester werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd maar zonder Ricahrd tekort te doen vond ik dat de hele ploeg vanmiddag een compliment verdiende.

Na een mindere periode hebben we vandaag een bij vlagen goed en gretig WVF gezien en had dan ook zeker meer verdiend dan deze nederlaag. Maar wie weet pakt WVF een overwinning wel in de voorlopig laatste stadsderby tegen het eens zo roemruchte en onaantastbaar lijkende Be Quick’28, maar vandaag degradeerde naar de tweede klasse. Maar ja tijden veranderen en alleen het goede ((WVF) blijft.

Dick Noordman

Artikel delen:

Reageer