Berkum sprint verder met winst tegen ACV

Zwolle – Berkum heeft zijn uitstekende eindsprint van de laatste weken doorgezet met een 2-1 winst in de thuiswedstrijd tegen ACV. Het voetbal was lang niet altijd oogstrelend maar de bezoekers wisten een hele wedstrijd lang bar weinig kansen te creëren, zodat de Zwolse hoofdklasser de belangrijke drie punten verdiend in huis hield. 

“ACV had meer balbezit maar qua kansen waren we ruim in het voordeel, al waren we vooral in de eerste helft heel slordig. Aanvallend hadden we meer kunnen brengen maar we hebben drie honderd-procent-kansen gehad en daarvan hebben we er twee benut,” aldus Berkum-coach Roeland ten Berge. ACV-trainer Johan Pitstra was vooral teleurgesteld over zijn ploeg. “Het probleem lag bij ons voorin. Tot aan de 16 meter bleven we voetballen, maar daarna hebben we niets kunnen creëren en onze verdediging heb ik ook wel eens beter gezien.” 


De eerste helft was qua kijkspel van beide kanten zeer matig, waarbij ACV het meeste balbezit had maar nooit echt gevaarlijk was. Berkum liet zich wat terugzakken en was als eerste effectief toen Chris van der Meulen de bal, volgens de ACV-aanhang op het randje van buitenspel, aangespeeld kreeg. De Zwolse spits omspeelde vakkundig de ACV-verdediging en zette voor op Pascal Diender die koelbloedig voor de 1-0 zorgde, zijn tweede goal in twee weken. Tot aan de rust viel er verder weinig te genieten. Wel was Chris van der Meulen na ruim een half uur dicht bij een treffer maar uit kansrijke positie schoot hij naast.

Direct na rust bouwde Berkum de voorsprong wél uit toen Chris van der Meulen er weer eens met de bal vandoor ging. Zijn goede voorzet werd binnen getikt door broer Marc, waarmee een veilig lijkende 2-0 voorsprong een feit was. Na een uur spelen kwamen de Assenaren echter ogenschijnlijk uit het niets terug. Invaller Danny van Dijk verlengde een vrije trap wat gelukkig met een kopbal die met een fraaie boog over keeper Mathijs Bouwhuis in het Zwolse doel belandde: 2-1. Wie had verwacht dat ACV daarna een geweldig slotoffensief zou ontketenen kwam bedrogen uit want de Assenaren werden niet echt meer gevaarlijk, zodat de winst voor Berkum niet meer in gevaar kwam. De beste kans in de slotfase was nog voor Chris van der Meulen maar zijn inzet vloog hoog over het ACV-doel.

Door deze overwinning heeft Berkum goede zaken gedaan in de strijd tegen degradatie. “We hebben nu een gat van vijf punten met de gevarenzone, met nog twee wedstrijden te gaan. Dat moeten we over de streep trekken. We staan ook nog prima in de strijd om de derde periode, maar we blijven ons eerst helemaal richten op handhaving. Het leuke is wel dat het tot en met de laatste wedstrijd voor Berkum écht ergens om kan gaan,” aldus trainer Ten Berge.

VV Berkum-ACV, 21 april 2012

Eindstand: 2-1 (1-0)

Doelpunten: 16. Pascal Diender (1-0), 47. Marc van der Meulen (2-0), 60. Danny van Dijk (2-1)

Gele kaarten: Robert Pomstra, Danny van Dijk (ACV)

Opstelling Berkum: Mathijs Bouwhuis, Dirk Muis, Kees Dorgelo, Edmund Mijnheer, Dennis Horstman, Pascal Diender, Frank Hoolsema, Marc van der Meulen, Chris van der Meulen, Youp Kok (76. Felix Hermsen), Kassim Bizimana (76. Arjen Westrik)

Opstelling ACV: Marcel Groothof, Graham Ramalho, Bart Apotheker, John van Dalen, Ashwin Manuhutu, Robert Pomstra (21. Martijn Bosman), Roy van Dalen (54. Quincy de Jong), Arie Rozema, René Westerveen (54. Danny van Dijk), Robin Mulder, Edu de Jonge Rosa.

Artikel delen:

Reageer