Reijer van Harten stept naar het podium op Afsluitdijk

Zwolle – Voor Stepteam Zwolle is het wedstrijdseizoen begonnen met de tijdrit over de Afsluitdijk. Deze stepklassieker startte dit jaar voor de dertigste keer in Den Oever. Waar voor de jeugd de finish halverwege de dijk lag, reden de senioren over 37 kilometer tot aan Harlingen.

stepteamzwolle.jpg
Eigen foto

Door het koude weer met flinke buien kozen veel rijders ervoor om de trainingskleding aan te houden. De stevige rugwind zorgde echter snelle voor tijden en bij de Zwollenaren regende het dan ook persoonlijke records. Jeugdrijder Reijer van Harten behaalde een knappe derde plek bij de jongens pupillen en liet zien ook dit jaar weer mee te strijden om de bovenste plaatsen in de stepcompetitie om de Kickbike Cup. In de categorie heren senioren vestigde Jonathan Steenbergen met een eindtijd van 1 uur 15:39 een all-time Zwols Afsluitdijkrecord, waarmee hij in een sterk deelnemersveld op de tiende plaats eindigden.

De Zwolse steppers vervolgen de competitie op 9 juni, wanneer de volgende wedstrijd wordt verreden in Woudenberg. Meer informatie over de activiteiten van het stepteam is te vinden op de website StepteamZwolle.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer