Het weer: buien en kans op onweer

Zwolle – Waarin een klein land groot kan zijn. De contrasten tussen het weer op verschillende lokaties in Nederland waren zaterdag goed merkbaar. Afwisselend regen en zon in Zwolle en soms dreigende wolken en  hevige stortbuien op de A12 bij Zoetermeer, of de A28 bij Harderwijk waarbij het zicht soms sterk terugliep. Lastig voor de weggebruikers, maar nog vervelender voor de wegwerkers die toch in weer en wind hun werk moeten verrichten onder hoge tijdsdruk. Zaterdag- op zondagnacht begint met opklaringen. Later raakt het weer bewolkt en kan er een bui vallen. De temperatuur daalt naar een graad of 4. De zuidwestelijke wind is meest matig, 3-4 Bft. Overdag is het wisselend bewolkt en krijgen we begin van de middag weer te maken met buien en kans op onweer. De middagtemperatuur ligt rond de 11 graden. De wind is zuidwest en is matig.

20120422_weerfotohogeschool_windesheim_gebouw_x.jpg 
Christelijke Hogeschool Windesheim, gebouw X 

Maandag verloopt de ochtend droog met zonnige perioden. In de loop van de middag neemt de bewolking toe en gaat het regenen. Ook ’s avonds blijft het regenachtig. Er staat een matige zuiden- tot zuidoostenwind, windkracht 3 tot 4 en het wordt 13 graden. De rest van de week verloopt eveneens wisselvallig, maar in de tweede helft van de week stijgen de temperaturen en is er meer ruimte voor de zon.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. @ Hans v. E. Ook (of zéker) deze wonderbaarlijke impressie in Zwollywood blijft de moeite van het bewaren waard. Is een tabje "weerfoto's", linksboven, een optie?

Reageer