Landstede Volleybal wint bekerfinale van Langhenkel

Almere / Zwolle – De volleyballers van Landstede hebben zondagmiddag in het Topsportcentrum van Almere de nationale volleybalbeker van 2011-2012 gewonnen van landskampioen Langhenkel Volley uit Doetinchem. De uitslag werd 3-1. De setstanden voor het team van scheidend coach Harry v.d. Brink waren: 26-24, 20-25, 25-22 en 25-17.

landstede_beker_15.jpg
Via Twitter @dmeijntjes

Regerend landskampioen Langhenkel Volley begon als gedoodverfd favoriet aan de finale om de nationale beker. De Doetinchemse formatie leek ook redelijk eenvoudig op winst van de openingsset af te stevenen (15-8), maar Zwolle liet zien over veerkracht te beschikken. De mannen van Landstede scoorden vijf punten op rij (15-13), waarna Langhenkel-coach Joel Banks zijn ploeg even naar de kant haalde. De time out had niet het beoogde effect, bij 20-21 kwam Landstede op voorsprong. De Doetinchemse mannen wisten het eerste setpunt nog weg te spelen, maar Jelle Hilarius sloeg, onder luide aanmoediging van het Zwolse publiek, de openingsset naar de mannen uit Zwolle: 24-26.

In de tweede set ging het lang gelijk op. Toen het verschil drie punten werd (19-16), vroeg Landstede coach Harry van den Brink zijn eerste time out van de wedstrijd aan. De marge werd echter gestaag uitgebouwd naar zes punten (24-18). Hoewel de Zwollenaren op dat moment nog twee punten op rij wisten te scoren, trok Langhenkel de stand in sets weer gelijk: 25-20.

Het derde bedrijf was een traktatie voor het publiek. De eerste helft van de set was voor het prima spelende Langhenkel (12-8). Na twee eigen fouten op rij aan Zwolse zijde was het gat zelfs vijf punten in het voordeel van de Doetinchemse formatie (16-11). Toch weigerde Zwolle op te geven en met vechtvolleybal stond het bij 20-20 weer gelijk, waarna de ploeg van Van den Brink brutaal een voorsprong nam. Toen Ben Pipes met een gelukkige service via de netband direct scoorde, had Zwolle drie setpunten (21-24). Banks wisselde nog om zijn blok te versterken, maar dat stopte Ramon Martinez niet om de derde doorgang ten gunste van Zwolle af te sluiten: 22-25.

Langhenkel Volley leek gebroken in de laatste set, terwijl de mannen uit Zwolle alle schroom van zich af hadden gespeeld. Direct nam de formatie van Van den Brink een voorsprong (2-5) die vervolgens voortvarend werd uitgebouwd (7-12, 10-17). Bij 10-20 kende de landskampioen en Supercupwinnaar nog een kleine opleving (14-20), maar het lukte niet meer aan Doetinchemse zijde. Na de uitgeslagen bal van Niels Koomen veranderde het Almeerse Topsportcentrum in een feestende gele massa: 17-25.

Artikel delen:
Reacties 7

Reageer