Blue Hawks verliest onnodig van Caribe

Zwolle – Het heren honkbalteam van Blue Hawks heeft in Groningen een onnodig verlies geleden tegen Caribe. In een leuk duel, waarbij de Zwollenaren nog met 6-8 voor stonden, werd uiteindelijk in de laatste inning met 11-10 verloren.

Startend pitcher Rudy, die na een blessure voor het eerst weer op de heuvel stond, had in de eerste inning moeite om de slagzone te vinden. Hij moest in de eerste slagbeurt voor Caribe zes punten toestaan. Blue Hawks kwam in de tweede inning goed terug. Onder meer door een prachtige driehonkslag van Amando. Hij sloeg daarmee twee ploeggenoten over de thuisplaat en leek zelf met een inside-the-park homerun ook te scoren. De scheidsrechter bepaalde echter, onterecht, dat Amando op de thuisplaat werd uitgetikt. Blue Hawks scoorde in deze slagbeurt uiteindelijk acht punten.

Krachtige worpen

Ook Marten mocht voor het eerst dit seizoen pitchen. Hij wist meerdere malen met krachtige worpen drie slag te gooien. In de laatste inning bij een stand van 10-10 was het toch Caribe, dat aan het langste eind trok.

Volgende week moeten de honkballers van Blue Hawks winnen om in de top 3 te blijven. En nog belangrijker, in de buurt te blijven van directe concurrent WHSC. Blue Hawks treft zondag 29 april om 12.00 uur op eigen veld Knights uit Leek.

Artikel delen:

Reageer