Het weer: onweer en wisselvallig

Zwolle – Zondag was voor meteorologen en liefhebbers van hagel en onweerspektakel wel even genieten. De hele dag dreigende luchten en gedurende de dag op een aantal momenenten flink wat gerommel en neerslag. Met name de regio Zwolle/Kampen was interessant. Bij dit weerbericht naast de weerfoto en grafiek ook een plaatje van de onweerradar van meteozwolle. De buien verdwenen zondagavond geleidelijk, maar niet zonder slag of stoot. In de nacht van zondag op maandag  zijn er eerst opklaringen en het blijft droog. Er staat een matige zuidelijke wind. De minimumtemperatuur ligt rond 4 graden. Overdag is het 's ochtends nog droog maar begin van de middag krijgen we weer te maken met regenbuien. De middagtemperatuur loopt op tot een graad of 12. De wind komt uit zuidelijke richting en is matig van kracht.

22-04-2012__weerfoto_laagvliegers_over_de_ijssel.jpg
Laagvliegers over de IJssel

Een doorkijk naar de rest van de week leert dat de aangekondigde temperatuurverbetering voor de tweede helft van de week  wel doorzet maar we blijven iedere dag te maken houden met wisselvallig weer en (zoals al zo vaak gezegd de afgelopen dagen) regenbuien.

20120423_weergrafiek.png

Bron: www.meteozwolle.nl

Hieronder volgt dus een extra plaatje van de onweerradar die bij meteozwolle actief is. Op het plaatje is het aantal en de soort ontladingen te zien die bij het onweer van zondag 22 april zijn ontstaan tussen 15.30 en 16.30 uur. Het plusje in het middelpunt van de ringen is Zwolle en de verschillende ringen geven de afstand aan in kilometers. De gele, groene en rode symbolen geven de verschillende categorieën aan. Op het plaatje is goed te zien dat metname Oost Flevoland, Kampen en Zwolle met veel onweerontladingen te maken hebben gehad.

20120422_onweerradarwlz.png 

onweerradar meteozwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 2
  1. 😮 Sprekend: laagvliegers over water. Niet zomaar water…over de grens tussen Gelderland en ONS Overijssel. Ze lijken toch gewoon koers richting Engelse Werk te zetten. Dan zijn er nog mensen die écht vinden dat het instinct van vogels minder is dan het IQ van mensen…….hoeveel voorbeelden van mensen mag ik geven >:(>:(>:(

    @ Harry, de plaat suggereert een aardige vliegsnelheid, heb je iets van een idee?

Reageer