T-Jurk, ecobewust shoppen in stijl

Zwolle – Op zondagmiddag 22 april was voor de eerste keer T-jurk, een voorjaarsmode kledingruil in een stijlvolle sfeer van een afternoon tea. Een idee van Das Nouveau Vod en Groenkapje van FRISGROEN. Onder het genot van een kopje thee en zoete lekkernijen hebben vijfentwintig vrouwen ecobewust geshopt door het ruilen van kleding. De eerste ruilactie was een jurk en dat was gelijk de manier om met elkaar kennis te maken. Bij het doorpassen van elkaars jurken werd er veel gelachen, enthousiast gereageerd  en oprechte kledingadviezen gegeven. 

t-jurk.jpg

Tussen de ruilacties door kregen de shopping ladies ook tips over hoe ecobewust te shoppen. Zo informeerde Amelieke van de Lavoir van Das Nouveau Vod over “Eerlijk winkelen” in Zwolle en over Goede Waar. De mogelijkheid om op app of website te checken of jouw favoriete modelabel op een duurzame wijze produceert. Map Renes, Groenkapje / FRISGROEN, vertelde over de mooie duurzame modelabels op de catwalk bij de FRISGROEN duurzame mode-en leefstijlfeesten. Zoals het modelabel Studio Jux, die dit jaar winnaar is van de Green Fashion Award 2012 en de lancering van de nieuwe uniformen van Stoere Vrouwen. 

Deze voorjaars T-Jurk was in de creatieve werkomgeving van de architecten 19 Het Atelier aan de Thorbeckegracht te Zwolle. Al eerder was de kledingruil van Das Nouveau Vod een onderdeel van het programma van een FRISGROEN feest. Nu als een losstaand item om een ecologische leefstijl te promoten.

Artikel delen:

Reageer