SC Genemuiden breekt samenwerking met FC Zwolle

Zwolle – De samenwerking tussen de jeugdafdelingen van SC Genemuiden en FC Zwolle, zoals enkele weken geleden aangekondigd, gaat niet door. Op basis van de reacties vanuit de vereniging heeft het bestuur gemeend om op haar beslissing te moeten terugkomen en de overeenkomst niet te tekenen.

“Enerzijds vinden we het jammer, omdat we veel kansen zagen in deze samenwerking”, verklaart het bestuur. “Maar op het moment dat er zoveel kritische en soms ook negatieve geluiden klinken binnen de vereniging, vinden we dat we dit niet naast ons neer kunnen leggen. We hebben onze eerdere beslissing opnieuw afgewogen en dat heeft ertoe geleid dat we van de voorgenomen samenwerking afzien”. FC Zwolle is hier inmiddels van op de hoogte. “Men betreurt het besluit, maar gelukkig was er ook begrip. Onze goede relatie met FC Zwolle is hierdoor niet aangetast”.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. 😮 Toch omdat PEC op zondag zou kunnen voetballen

  Op basis van de reacties vanuit de vereniging heeft het bestuur gemeend om op haar beslissing te moeten terugkomen en de overeenkomst niet te tekenen.

 2. Nee Dickie…omdat de leden denken dat Genemuiden geen enkel belang heeft bij zo'n samenwerking. En daarin hebben ze volgens mij volkomen gelijk.

 3. Droko heeft gelijk.
  Die samenwerking is er puur op gebaseerd dat de talenten die de club voortbrengt naar FC Zwolle gaan en niet naar een andere profclub in de regio. Deze samenwerkingen, zoals FC Zwolle er nu heel veel maakt, zijn puur en alleen in het voordeel van FC Zwolle.

 4. @ droko; knap dat jij WEET wat de leden denken…is er een ledenraadpleging geweest?

  Ken de situatie daar, via via. Ken de voorliefde van Bert van Looser van RTV Twente voor de Sportclub. Begrijp het ook van RTV Twente WANT de sportclub is de enige Topklasser Westelijk van Zwolle. Incl (jammer!) Zwolle zelf.

  Ben ook nogal op de hoogte van hoe de mensen daar in het leven staan. Daarom begrijp ik je "geen enkel belang" niet….

  Wat kost die samenwerking…..en wat levert het op?
  Denk je echt dat HELE goeie voetballers (momenteel in opleiding) bij de sportclub blijven? Met alle respect en waardeering voor wat de SC daar neer heeft gezet. Met zoveel vrijwilligers en zoveel betrokken sponsoren.

 5. Elke amateurclub heeft baat bij samenwerking met een profclub; wedstrijden tegen een eredivisieclub (keiharde euro's) terugstromende voetballers. Het levert PEC Zwolle alleen maar op dat talenten wellicht iets eerder doorstromen. Win-win.

 6. @Dick: De leden zijn dus bang dat de talenten vroeg gehaald worden, ga ik vanuit. Ik weet er precies het zijne ook niet van, maar wat ik insinueer is dat de amatuerclub in kwestie er zelf geen voordeel uit haalt (behalve een goede band met de lokale BVO) dus dat het de leden dan om het even is waar zo'n talent evnetueel heen zal gaan

 7. Argument jeugdcoördinator SC Genemuiden, Chris Riemens:

  De Sportclubleden zijn bang dat de promovendus alle goede voetballers uit de vijver van Genemuiden vist en dat de amateurclub daar niets voor terugkrijgt.

 8. @ Student, we zullen er het onze ook niet van kunnen weten. Lees hierboven

  op basis van de reacties vanuit de vereniging

  2, 10, 100? Of misschien maar gewoon 2 zéér invloedrijke?

  Het meest democratisch lijkt me (voor zo'n grote en ambitieuze vereniging) om een korte ledenraadpleging te doen. Zou nog wel schriftelijk kunnen. Schijnbaar (wist ik stiekum al
  ;)) staan ze daar (soms) een beetje anders in het leven.
  Natuurlijk hebben ze dat recht, 't is wel HUN club. Blijf het wel opvallend vinden dat er nu al zoveel verenigingen WEL meegedaan hebben.

 9. Chris R, goeie vent en ex-PEC Zwolle speler slaat kopspijkers

  De Sportclubleden zijn bang….daar nixxx voor terug te krijgen

  Zie (misschien) 15:51?

 10. Dat ze jonge spelers bij de SCG wegkapen. Daar valt wel wat voor te zeggen denk ik. Die willen de carpetlanders zelf behouden voor de Topklasse, en niet in de verleiding (en het grote geld) van de FCZ laten brengen.

 11. Ok Zwolluh "kapen" zonder er iets voor terug te krijgen….(zie Riemens)
  Weet niet of daar wat voor te zeggen valt. Ken de bedoelde overeenkomst niet. Weet wel dat de opleidende amateurvereniging altijd een vastgestelde vergoeding krijgt als de speler er in slaagt op een bepaald niveau te komen. Waarom doen veel andere (ook grote)
  verenigingen wel mee en is er volgens mij verder nog niemand afgevallen?

  Als iemand écht een goeie voetballer is? Balt ie écht wel liever in het betaalde voetbal. Bedoel, op een gegeven moment is je huis toch al wel gestoffeerd 😉

 12. Hoi Dick,
  Sportclub scout inderdaad zelf ook, wil dus graag de goede voetballers vasthouden. En echte toppers gaan natuurlijk weg. Maar die gaan ook niet naar Zwolle, maar naar Heerenveen of nog verder weg.
  Als je wel innig samenwerkt, verkoopt Zwolle straks een grot talent voor een miljoen, en krijgt sportclub (of welke willekeurige amateurclub dan ook) een fooi.
  Natuurlijk zou een soort pyramide in de regio mooi zijn, maar laten we wel zijn: daarvoor is Zwolle een te kleine club en daarvoor leeft de club te weinig in de regio.

 13. oh ja…en met zondagsrust etc heeft dit niets of bijna niets te maken. De 'zware' kant van Genemuiden komt ook niet of nauwelijks bij Sportclub, dus dat argument gaat niet op.

 14. @ droko; daar zat ik idd ook aan te denken…dus jullie (?) zullen wel een overeenkomst met Heerenveen hebben?

  Dacht dat de "doorverkoopvergoedingen" (sorry, klinkt als "mensenhandel") door de KNVB waren vastgesteld?

  De laatste opmerking van 16:58 laat ik helemaal voor jouw rekening.
  Wil het wel nuanceren wat PEC betreft…..jazeker: de eredivisie spreekt véél meer aan qua beleving!

 15. Ik heb er helemaal geen verstand van. Maar als ik dit zo lees snap ik niet eens wat de voordelen voor SC Genemuiden van zo'n samenwerking zouden kunnen zijn. Trouwens ook niet voor PEC Zwolle. Wat zijn de grote lijnen van eigenlijk van zo'n overeenkomst. Als een speler naar een andere club wil, maakt hij dat toch helemaal zelf uit.

 16. Ben ook erg benieuwd naar de inhoud van zo'n overeenkomst bernard. Weet alleen wat hier verschijnt over samenwerking PEC (i.o.) en amateurverenigingen….Weet dat ze met heel veel clubs zo'n overeenkomst hebben. Ja, dan vind ik het vreemd dat "De Sportclub" (zoals ze zichzelf noemen) de 1e is die de overeenkomst niet tekent. Vervolgens zoek ik de verschillen tussen de paar amateurclubs die ik me nog weet te herinneren en "De Sportclub". De rest was raden…tot Chris Riemens werd geciteerd

  Bericht door zwolluh, op 23 april 2012 om 16:24
  Argument jeugdcoördinator SC Genemuiden, Chris Riemens:

  De Sportclubleden zijn bang dat de promovendus alle goede voetballers uit de vijver van Genemuiden vist en dat de amateurclub daar niets voor terugkrijgt

  "niets" (denk ik) in de zin van "niet genoeg".

 17. Bernard, U kunt ook even via Weblog Zwolle op 'sc genemuiden' zoeken!!

  De jeugdafdeling van FC Zwolle en SC Genemuiden gaan met ingang van het seizoen 2012-2013 samenwerken.

  Nadat alle Zwolse amateurverenigingen met de jeugdopleiding van FC Zwolle een samenwerking zijn aangegaan, is SC Genemuiden de eerste niet Zwolse vereniging die samen gaat werken met FC Zwolle. Voorafgaand aan een nog nader te bepalen thuiswedstrijd van FC Zwolle tekenen beide partijen een samenwerkingsovereen- komst voor onbepaalde tijd. FC Zwolle verwacht op korte termijn met meer regionale (top)amateurverenigingen samenwerkingsverbanden te sluiten om invulling te geven aan de kernpropositie van FC Zwolle, waarbij voetbal de verbindende factor in de regio is en er voor beide partijen een win-win situatie ontstaat.

Reageer