TAK College zet zich in voor onderwijs in Oeganda

Zwolle – Edukans Going Global Oeganda. Zo heet de actie waarvoor het Thomas a Kempis College zich inzet, met als hoogtepunt de actiedag op donderdag 26 april. Op school en in de stad organiseren de leerlingen van alle klassen allerlei acties om geld in te zamelen. Edukans Going Global zorgt ervoor dat het geld in Oeganda wordt besteed. Daar kunnen ze het namelijk goed gebruiken voor het onderwijs.

daniek_schinkel_leerlinge_tak.jpg

Alle klassen hebben samen met de mentor een eigen activiteit bedacht om geld in te zamelen. Die variëren van een sponsorloop tot hapjes en drankjes maken en verkopen. Sommige activiteiten vinden in de weken voorafgaand aan de grote actie plaats. Tijdens het moment suprême, de actiedag op donderdag 26 april, is er van half negen tot vier uur van alles te beleven in en om school en in de binnenstad. Er wordt gecollecteerd en gesponsord. De directie van het Thomas a Kempis College en de gemeente Zwolle hebben hun medewerking toegezegd om deze actiedag tot een succes te kunnen laten worden.

Over Edukans Going GlobalEdukans Going Global verbindt al veertien jaar scholen in Nederland met scholen in ontwikkelingslanden. Jaarlijks worden ruim 370.000 leerlingen in Nederland betrokken bij onderwijs in ontwikkelingslanden. Met acties als Scholen voor Scholen, Schoenmaatjes, Going Global, Ex-change en Onderwijsexpeditie verdiepen zij zich in het leven van leeftijdgenoten in ontwikkelingslanden. Tijdens schooljaar 2011-2012 staat het land Oeganda centraal. Alle deelnemende scholen uit Nederland voeren actie voor Oeganda, omdat het onderwijs in dat land financiële steun goed kan gebruiken.

In februari 2012 reisde een groep scholieren naar het land om daar met eigen ogen te zien waarom steun nog steeds nodig is. Een van hen was Daniek Schinkel, leerlinge van het Thomas a Kempis College. ‘Als vertegenwoordigster van het Thomas a Kempis College ben ik samen met 59 middelbare scholieren van verschillende scholen over heel Nederland en circa 20 begeleiders naar Oeganda geweest’, vertelt Daniek. ‘Samen bezochten we door Edukans gesteunde scholen en projecten. Daarbij hadden we veel contact met Oegandese leeftijdsgenoten. Met eigen ogen hebben wij gezien wat er moet gaan veranderen in het onderwijs in Oeganda. Deze reis heeft mijn ogen geopend en nog meer gemotiveerd om mijn nieuwe vrienden in Oeganda te gaan helpen!’Wie op donderdag 26 april niet in de gelegenheid is om de actiedag te bezoeken en bij te dragen, kan ook online doneren. Dat kan op www.thomasakempis.inactievooredukans.nl met behulp van de doneerknop. Hier is ook meer informatie te vinden over Edukans en de reis naar Oeganda.

Artikel delen:

Reageer