Start verwijdering graffiti in binnenstad van Zwolle

Zwolle – Maandagmiddag werd aan de Nieuwstraat in Zwolle door voorzitter L. van Daalen van ondernemersvereniging Citycentrum Zwolle en wethouder R. de Heer de start gegeven voor de start met de verwijdering van de graffiti in de binnenstad. Het Citycentrum heeft met het bedrijf Graffiti NO een contract afgesloten, hetgeen inhoud dat de komende 3 jaar alles in het werk gesteld wordt om het winkelgebied graffiti vrij te maken en te houden.

23-04-2012_verwijderen_graffiti_nieuwstraat-roggestraat_04.jpg

De komende tijd wordt er een inventarisatie gemaakt van alle plekken in de stad die met graffiti zijn beklad. Eigenaren van panden worden benaderd toestemming te geven de graffiti te verwijderen. Pas na toestemming wordt tot verwijdering over gegaan. De kosten van deze zgn. 0-beurt neemt Citycentrum voor haar rekening. Eigenaren van panden worden eveneens benaderd om na verwijdering een contract met Citycentrum af te sluiten voor verwijdering van toekomstige graffiti. Voor leden van het Citycentrum bedraagt deze € 50,00 per jaar. Niet leden kunnen ook deelnemen, voor hen geldt een tarief van € 100,00 per jaar.

23-04-2012_verwijderen_graffiti_nieuwstraat-roggestraat_05.jpg

23-04-2012_verwijderen_graffiti_nieuwstraat-roggestraat_02.jpg

23-04-2012_verwijderen_graffiti_nieuwstraat-roggestraat_06.jpg 

Citycentrum wil met de vereniging binnenstadbewoners in overleg treden om te bezien of ook zij op enigerlei wijze kunnen aansluiten en profiteren van de overeenkomst die Citycentrum heeft mogelijk gemaakt.

De gemeente Zwolle draagt eenmalig € 35.000,00 bij in het graffiti project.

23-04-2012_verwijderen_graffiti_nieuwstraat-roggestraat_01.jpg

Melding en vervolg.

Graffiti No werkt met milieu vriendelijke middelen.

Ondernemers die voor 10.00 uur de graffiti melden kunnen er verzekerd van zijn dat deze binnen 24 uur verwijderd is.

23-04-2012_verwijderen_graffiti_nieuwstraat-roggestraat_03.jpg

Artikel delen:
Reacties 37
 1. "De gemeente Zwolle draagt eenmalig ?? 35.000,00 bij in het graffiti project"

  Heren en Dames graffitispuiters, …..wat zijn jullie stil?????
  Of zijn jullie toevallig bezig een kleine bijdrage in de kosten te storten?

 2. Idd zuidski…maarre wat is nou precies de bedoeling van dat schoonmaken? Moet zwolle daar nu mooier van worden? Laat deze stad een stad zijn en dus 1 met graffiti !!

 3. zonde, dubbel werk, gewoon laten staan…

  Gemeente gooit wel vaker geld in een put, dat is hier niet anders. Graffitti blijft toch doorgaan.
  Beter besteden ze dat geld aan een paar goede Zwolse artiesten om mooie schilderingen in de stad te maken! Scheelt geld en is vele malen efficienter.

 4. Gelukkig kan binnenkort de geluidswal van de FIETSsnelweg gedaan worden. Want dat is mooier dan die kale grijze muren, maar die kleine kriebeltjes KUNNEN EGNIEHOORRR

 5. Huh? Ik had er nog een stuk achteraan getypt. Nevermind dan maar.

  Achja, net als trainers is graff vergankelijk en zal het komen en gaan en werk blijven opleveren ๐Ÿ™‚

 6. "Beter besteden ze dat geld aan een paar goede Zwolse artiesten om mooie schilderingen in de stad te maken"
  Helemaal mee eens, tegen de rest zou ik zeggen, ga eerst eens een jaartje kunstacademie doen, misschien dat je dan wat minder ongeremd alleen maar rare lettertekens op andermans muren kladdert.

 7. Toen ik destijds een grafische opleiding deed motiveerde me dat alleen maar meer zou ik als antwoord daar op kunnen geven 8)

 8. Dit gekladder is het werk van nutteloze puistjes die serieuze aanleg hebben om permanent lid te worden van het Henk & Ingrid gilde. (Pretentieloos, Verveeld, Verwaand.

  Straf voor dergelijke vormen van vernieling verhogen naar min. EUR 5.000,- per overtreding. Hiermee kan "Grafitti No" mee gefinancieerd worden.

 9. @zuidski1, stelde die Grafische opleidingsschool zijn muren en wanden ook voor jouw "werkstukken" ook bereidwillig ter beschikking? …vast niet ๐Ÿ™‚

 10. Kijk, dat vind ik nou een goede, elke opgepakte graffiti-vandaal een boete geven van 1000e/m2 (naar boven afgerond). Hebben ze dat niet, dan de ouders laten bloeden als ze nog niet 23 zijn (de meeste), als ze ouder zijn, kunnen ze direct de schuldsanering in. Kijken of ze zich dan nog zo kunstzinnig voelen met hun k*t-tags.

 11. Al deze spuitbussen uit de handel nemen en alleen laten verschaffen bij verfleveranciers .Degene die ze dan komt halen een formulier laten ondertekenen dat het niet in het openbaar wordt verstoten zonder dat daarvoor toestemming is. En dat alles met een geldig legitimatiebewijs.Zo dacht ik dat je dan het probleem deels oplost want je weet aan wie je het dan verkoopt.In andere winkels wordt er niet opgelet en kan iedere jongere ze kopen en zelfs op de muren van die winkel leegspuiten

 12. ik zou ze gewoon ophangen, of beter: paspoort afpakken en terug sturen naar land van herkomst en anders de grens over flikkeren…

  hahaha, japser, dus eerst een boete opleggen en dan de schuld gaan saneren? Beetje krom hรฉ?

  Hahaha, Pieters maakt het helemaal mooi.

  Ik hoor graag nog meer van die goede idee, ga helemaal stuk hier.hahaha

 13. Japser, nu snap ik ook waarom je toch zo boos bent op iedereen. Hoe lang moet je nog in je WSNP?

  Soms lijkt het alsof je ergens verstand van hebt, maar vaak blijft het bij boeroepen..Geeft niks, begrijp nu waarom..

 14. Ik zit niet in de schuldsanering, weet niet hoe je dat hebt bedacht, maar misschien moet je je richten op zaken die je weet (feiten).

  Ben overigens niet boos op iedereen, sterker nog, haast op niks/niemand ๐Ÿ™‚ Ik ben een positief/realistisch persoon ๐Ÿ™‚

  Maar goed, OT:
  Dat mensen graffiti nog steeds goedkeuren ondanks dat ze hier zien wat de kosten zijn. Ik begrijp het niet.

  Zeg eens, als bij jou een ruit wordt ingegooid onder het mom van kunst, raak je dan niet geirriteerd? Wil je dan zelf wel voor de kosten opdraaien? Of laat je het zo, ingegooid en al, want tsja, kunst he…

 15. Zeg eens, als bij jou een ruit wordt ingegooid onder het mom van kunst, raak je dan niet geirriteerd? Wil je dan zelf wel voor de kosten opdraaien? Of laat je het zo, ingegooid en al, want tsja, kunst he…

  Hierop zei ik dat ik dat wel heel krom vond.

 16. Ik vind het net zo erg dat mijn buitenmuur wordt ondergekalkt, dan dat mijn raam wordt ingegooid. Sterker nog, dat laatste ben ik voor verzekerd en moet iemand anders vervangen, is eigenlijk minder werk/geld.

  Maar goed, ik vind het allebei even vervelend, en even vandalistisch.

  Niks krom aan.

 17. Dus japser. Stenen om ruiten in te gooien worden ook gejat bij bijvoorbeeld de intratuin of tuinland?

  Want het moet wel een sport blijven he.

 18. Haha, een kapotte ruit is nog al wat anders. jeetje, dat ik er nog op reageer, maar goed Jappie.
  Een kapotte ruit is: brrr, koud. En tocht en inbraakgevoelig. En een kapotte ruit is stuk: doet het niet meer.

  Verf op de muur is….verf op de muur. Smaken verschillen, maar heb je niet zo veel last van als een kapotte ruit toch?

  Daarnaast hebben we het hier wel vaker over gehad. Als je op pad gaat met spuitbussen bestaat er een kans dat je gepakt wordt en op de blaren moet zitten. Ik sympathiseer met graffitti schrijvers dus ik hoop dat ze er goed mee wegkomen. Ook als ze jouw gevel vol gebomb hebben met een tektyl bus!

 19. Tectyl..dat stinkt nog erger dan Duplicolors of Ironlak.. ๐Ÿ™‚

  Denk dat er nog weinig toe te voegen valt aan dit (deze?) topic. Het zal doorgaan. Net als de reacties van Pieters, (ong)Gezellig038, Berend en Jappo.

  Maar dat is toch om van te smullen? ๐Ÿ˜€

 20. Als 1stejohn, Zuidski, Pieters, (ong)Gezellig038, Berend en Jappo over 20 jaar met veel moeite eindelijk een mooi huisje hebben gekocht en de nieuwe generatie bombers bezig is geweest op hun heilige koe dan wil ik ze wel weer eens horen piepen.
  Dan komen ze er achter wat de andere mensen hier op het forum bedoelen als ze zeggen dat je van andermans spullen af moet blijven!!#$#

 21. zo over twintig jaar? Dan zit ik diep in mijn midlife crisis, grote kans dat ik dan misschien jouw gevel onder bomb for oldtime sakes.

  als je eenmaal aan graffitti begonnen bent kom je er nooit meer van af…

 22. Japser, ik ben het helemaal met je eens! Ik snap niet waarom men je voorbeeld krom vindt…. Het is een hele valide vergelijking!

  Daarnaast hebben we het hier wel vaker over gehad. Als je op pad gaat met spuitbussen bestaat er een kans dat je gepakt wordt en op de blaren moet zitten.

  Het "op de blaren zitten" staat in geen verhouding tot de schade die ze aanrichten!

  Net zoals in andere topics al eens genoemd: ieder zo zijn hobby! Als je als hobby hebt om schilderijen te maken koop je schilderspulletjes en een doek en maak je (mooie) schilderijen. Als je behoefte hebt om tags met een spuitbus te spuiten haal je spuitbussen en regel je een oppervlak om je tags op te spuiten. Je gaat niet ongevraagd andermans eigendommen of publieke objecten voorzien van je "kunst"!

  Wat ik telkens maar niet kan begrijpen is waarom het per sรฉ MOET op andermans eigendommen?!? In mijn optiek is dรกt ook รฉรฉn van de grote verschillen tussen kunst en vandalisme als het gaat om graffiti. Sommige tags en tekeningen kunnen bijzonder mooi zijn…maar als ik dan zie, dat ze ongevraagd op een winkelpand zijn aangebracht is dat natuurlijk bijzonder jammer.

Reageer