Dubbel aantal Overijsselse bands op Bevrijdingsfestival

Zwolle – Op het Bevrijdingsfestival Overijssel 2012 verrijzen in de Doorbraak Area twee nieuwe podia met Overijssels talent. Podium De Doorbraak is omgedoopt tot SENA Talent Stage, vernoemd naar de nieuwe sponsor SENA. Hier staan de twaalf meest veelbelovende Overijsselse bands van dit moment. Ook is er een nieuw podium: New Arts. Op dit podium staan de beste singer-songwriters en hiphoppers uit Overijssel. Beide podia worden geprogrammeerd door Kunst & Cultuur Overijssel. 

De SENA behartigt de belangen van de muzikanten in Nederland en wil bij het grote publiek meer bekendheid creëren voor haar werkzaamheden. Powered by New Arts, de organisatie die podium New Arts opzet,  is een organisatie die opereert in Oost Nederland en jongeren een platform geeft om hun talent te ontwikkelen. Hun aanbod is gericht op nieuwe kunsten, zoals rap, graffiti, beatcreating en breakdance. Naast het podium op het Bevrijdingsfestival organiseert New Arts ook de live-competitie Hip Hop Hard met afsluitend festival in samenwerking met Kunst & Cultuur Overijssel. 

Voor het tiende jaar draagt Kunst & Cultuur Overijssel het programma aan voor deze area van het festival. Het aantal acts in de Doorbraak Area is verhoogd van 11 naar 23. Het complete programma staat op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer