Het weer: een adempauze

Zwolle – Woensdag lijkt een dag te worden waarin het weer een 'adempauze' neemt. Depressies komen en gaan en woensdag zitten we er precies tussenin. Vannacht is het overwegend droog en zijn er opklaringen. Mogelijk ontstaan er enkele mistbanken. De minimumtemperatuur ligt rond 4 graden. De wind is matig uit zuidelijke richting. De ochtend begint droog en eventueel aanwezige mistbanken verdwijnen snel. De zon laat zich regelmatig zien. Begin van de middag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe, waarbij we eind van middag, begin avond een bui kunnen verwachten. Later op de avond kan het weer wat opklaren. De middagtemperatuur wordt zo'n 15 graden. De zuidwestelijke wind draait in de loop van de dag van zuidwest naar zuidoost en neemt geleidelijk toe naar matig tot vrij krachtig.

20120425_weerfoto_kraanbolwerk.jpg
Kraanbolwerk
Donderdag lijkt qua temperatuur een zeer aardige dag te worden met afwisseling van zon en wolken, maar met een middagtemperatuur die schommelt tussen de 15 en 17 graden lijkt absoluut niet gek. Probleem is alleen de krachtige wind die uit zuidelijke richting waait en daarmee onstabiele lucht in onze omgeving brengt wat het doen van een betrouwbare voorspelling voor de vrijdag en het weekend zeer lastig maakt. Het lijkt er nu op dat de temperatuur omhoog gaat maar dat daarmee ook onstabiele lucht en kans op regen en onweer groter wordt. Dit gaan we vooral merken op zondag 
en maandag (koninginnedag), maar daarover later in de week meer.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Lekker wijdse, uitgestrekte plaat van één onzer frontlines. Heb jij ook een "viseye" Harry? Daarmee schijn je zo wijds mogelijk bijvoorbeel wolken en panorama's te kunnen vastleggen. Ben hier overigens uiterst tevreden mee.

Reageer