Repelsteeltje op ROC Menso Alting

Zwolle – Op dinsdag 24 april kwamen rond de 200 basisschoolleerlingen kijken naar de voorstelling ‘Repelsteeltje’ op het ROC Menso Alting Zwolle. de basisschoolleerlingen, uit groep 3 en 4,  kwamen vanuit 4 basisscholen uit Zwolle, Kampen en Rouveen speciaal naar Zwolle voor dit unieke optreden van een groep studenten van Menso Alting Zwolle. De kinderen werden in twee groepen uitgenodigd om de voorstelling mee te maken. 

De voorstelling is speciaal gemaakt door 10 studenten samen, als opdracht vanuit school. Het sprookje Repelsteeltje kent iedereen, alleen hadden deze studenten volledig de regie in eigen handen: het script, de liedjes, het decor, licht en geluid – alles hadden ze zelf opgezet en bedacht en uitgewerkt. Dit deden ze vanuit hun opleiding voor onderwijsassistent. Daarin moeten de studenten een proeve van bekwaamheid afleggen betreffende het maken van een voorstelling. Met het afleggen van een proeve toon je dat je een bepaald niveau beheerst op een specifiek vakgebied. In dit geval betrof dat het maken van een voorstelling. Ze zijn glansrijk geslaagd voor hun optreden! 

De voorstelling duurde ongeveer 40 minuten en gedurende die tijd waren de kinderen muisstil en zaten ze gebiologeerd te kijken naar het schouwspel. Overigens was er een duidelijke moraal aan het verhaal gekoppeld: Belofte maakt schuld – bedenk dus goed voordat je iets belooft, of je je belofte wel waar kunt maken. 

Artikel delen:

Reageer