Aanpak fietspad Rondje Zwolle

Zwolle – Het “Rondje Zwolle”, wie kent het niet? Een fietsroute van ongeveer 45 kilometer door het mooie gebied rondom Zwolle. Een prachtige route die op sommige punten aandacht nodig heeft. Enkele trajecten worden de komende tijd aangepakt. Woensdagmorgen werd in Brinkhoek daarvoor het startsein gegeven door wethouder E. Dannenberg. Er komt goed 5 km verhard en verbreed fietspad bij het Rondje Zwolle.

rondje_1.jpg
Wethouder E. Dannenberg drukt, met zijn initialen HJD erbij, zijn hand in beton bij het fietspad 'Holthagen'…

Veel wandelaars en fietsers zullen blij zijn dat op een aantal punten de paden verbreed wordt en dat de bestrating wordt aangepast. Het meest slechte onverharde traject ter hoogte van de Westerveldse Kolk, wordt niet aangepakt. De eigenaar van de particuliere Langenholterdijk, die de Brinkhoekweg naar de Kolksteeg verbindt, zegt van niets te weten. Fietsers kunnen altijd kiezen voor het verharde traject, langs de Wijde Aa. Het gebied ten noordoosten van de stad wordt als eerste aangepakt. Op de Holtenbroekerdijk wordt 1,3 kilometer pad aangepakt. De Vechtdijk en Holthagen beslaat in totaal 1,7 kilometer, en in Windesheim gaat het om 1,1 km. Deze fietspaden worden de komende maanden onder handen genomen. De totale kosten bedragen 400.000 euro. De gemeente Zwolle en de Provincie Overijssel dragen evenveel hieraan bij.

rondje_3.jpg

rondje_4.jpg

rondje_2.jpg
Diepe kuilen in onverhard stuk dijk bij de Westerveldse Kolk wordt niet aangepakt…

Artikel delen:
Reacties 11
 1. 😮 Daar hebben wij pas een oefening van de dijkwacht gehad. Onderste oneffenheid ook opgeschreven…nou ja bedankt voor deze (waarschijnlijk vervroegde) feedback.

 2. Het is ook noodzakelijk om bij de bruggen in diverse fietstrajecten het wegdek op gelijke hoogte te maken. Er zijn bij sommige bruggen gevaarlijke verzakkingen.

 3. Dat stuk op de Langenholterdijk is inderdaad beroerd. Jammer dat de eigenaar niet betrokken is geweest bij de plannen. Gemiste kans!!

  @Plantje, doe jij nu je vrouw voorop de fiets 😮

 4. Nee, dat lijkt me niet prettig zitten voor haar! Nee, dat is ons dochtertje. Schijnbaar moet je het zitten in een fietsstoeltje langzaam opbouwen.

 5. @Dick, volhens mij heeft @vdberg, het stuk goed gelezen.

  Het meest slechte onverharde traject ter hoogte van de Westerveldse Kolk, wordt niet aangepakt. De eigenaar van de particuliere Langenholterdijk, die de Brinkhoekweg naar de Kolksteeg verbindt, zegt van niets te weten.

 6. Als er nog een beetje geld over is kan dan het laatste stukje van het Selhorstpad (naast de golfbaan ) wat aansluit op de Herfterlaan verhard worden ?

  Wordt er een schitterend betonpad aangelegd moet je het laatste stukje langs de spoorlijn door het zand en over mul zand bij de overweg bij de Herfterlaan

 7. Volgens mij is het gehele rondje Zwolle verhard. Met uitzondering van het stukje bij Westerveld, echter wordt je daar omgeleid mocht je niet onverhard kunnen of willen.

  Het rondje Zwolle wordt door ons jaarlijks gelopen ter voorbereiding op de 4 daagse van Nijmegen. Vandaar dat ik niet herken waarover hier gesproken wordt.

 8. Het hele Rondje Zwolle is overal verhard behalve bij Westerveld. Stukje bij Agnietenberg is inderdaad smal maar het fietspad daar vlakbij langs de Agnietenberg is meer aan een opknapbeurt toe. Daar zitten enorme richels van boomwortels.

  Verder kan het het Rondje Zwolle ter hoogte van de Sekdoornsedijk bij de zandafgraving ook wel aangepakt worden. Landbouwmachines hebben grote scheuren veroorzaakt. De fietstunnel onder de Heinoseweg richting Wythemerplas is ook aan een opknapbeurt toe.

  Ook het fietspad over de Vechtdijk bij Berkum de Maatgravendijk en helemaal het sluisje bij het Verlaat is ook vrij slecht.

Reageer