Documentaire over het bestrijden van extreme armoede

Zwolle – In Zwolle wordt aanstaande vrijdagmiddag de nieuwe documentaire ’58:’ vertoond. De documentaire die over extreme armoede en het bestrijden ervan gaat, wordt wereldwijd verspreid, met als doel aan te tonen dat het relatief goed gaat met het terugdringen van armoede. De vertoning vindt plaats in het Filmhuis Fraterhuis en is op initiatief van Erwin van der Linden van het Zwolse bedrijf iGlow Media. De film wordt vrijdagmiddag van 13.00 tot 14.45 uur vertoond.

De documentaire vertelt het aangrijpende levensverhaal van een aantal mensen die in extreme armoede leven en welke rol mensen, waaronder de wereldwijde kerk, kan vervullen om armoede en slavernij te bestrijden. Naast de persoonlijke verhalen van mensen uit Ethiopië, Brazilië, Kenia en India, schetst de documentaire een beeld van de vorderingen die wereldwijd worden gemaakt op het gebied van armoedebestrijding.

Armoede in een generatie gehalveerd

De documentaire is opgebouwd aan de hand van het bijbelgedeelte Jesaja 58, dat de kern van het christelijk geloof beschrijft: je naasten liefhebben als jezelf en omzien naar mensen die lijden. Waar sommige documentaires die over het gigantische armoedeprobleem gaan een ontmoedigend effect hebben, inspireert en motiveert 58: juist. Het percentage van de wereldbevolking dat in extreme armoede leeft is in de afgelopen generatie gehalveerd (van 52% naar 26%). De uiteindelijke boodschap: we kunnen in onze generatie een einde maken aan extreme armoede en onrecht terugdringen.

Wereldwijde lancering

De documentaire wordt sinds de lancering in Amerika in november 2011 wereldwijd uitgegeven. In Nederland wordt de DVD gratis verspreid onder mensen die 58: aan minimaal tien mensen gaan vertonen. Het DVD-pakket is aan te vragen via www.leef58.nl.

Gratis kaarten zijn te reserveren via receptie@iglowmedia.nl. De documentaire wordt in Nederland verspreid door de organisaties Compassion, International Justice Mission en Micha Nederland.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.compassion.nl/wat-kun-jij-doen/campagnes/58-de-film/vertoning-in-zwolle.html

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik nodig iedereen die nadenkt over dit thema van harte uit! Ook de mensen die nadenken over bezuinigingen op ontwikkelingshulp en juist kritisch zijn op ontwikkelingssamenwerking. Welkom!


    Maak melding

Reageer