Openbaar Belang haalt duurzame energie uit eigen bodem

Zwolle – Woensdag is het verduurzamen van het kantoor van woningcorporatie Openbaar Belang aan de Binnengasthuisstraat van start gegaan. Gerke Brouwer van Openbaar Belang en René Wagenaar van Unica zetten gezamenlijk het boren van de bron in gang. De woningcorporatie haalt daarmee duurzame energie uit eigen bodem.

gerke_brouwer_en_ren_wagenaar.jpg

Directeur Gerke Brouwer: “Wij zijn al jaren actief in het verduurzamen van onze huurwoningen. Dat is onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid. Natuurlijk vinden we het belangrijk dat we zelf ook het goede voorbeeld geven. Wij zijn gevestigd in een monumentaal pand en daardoor enigszins beperkt in het doorvoeren van isolerende maatregelen. Wel is het vervangen van de huidige installatie voor een meer duurzame mogelijk, die warme en koude energie kan opwekken. Wij verwachten dat ons dit een besparing oplevert van 42% van de CO2 uitstoot en 45% van de energielasten.”

De installatie en bijhorende radiatoren met ventilatoren zorgen ervoor dat de warme of koude energie uit de bodem sneller wordt verspreid door de betreffende ruimte. Het doel is dat dit volledig automatisch gebeurt. Wanneer het warmer is, wekt de installatie koude lucht uit de bodem, waardoor het in het pand koeler wordt. En wanneer warmte nodig is, wordt dit ook automatisch vanuit de bodem geregeld. “Naast dat het verduurzamen van het kantoor een besparing oplevert, zowel financieel als voor het milieu, dragen deze duurzaamheidsmaatregelen ook bij aan het comfort en werkklimaat van ons personeel, aldus Brouwer’.

Artikel delen:

Reageer