Collectie machinemuseum naar MEC Dronten

Zwolle – De collectie van het machinemuseum wordt definitief aan het Mechanisch Erfgoed Centrum (MEC) overgedragen. Het museum kreeg net als bijvoorbeeld het Ecodrome dit jaar geen subsidie meer van de gemeente Zwolle.

Wethouder en voorzitter van de Stichting Machinemuseum Gerrit Piek ondertekende woensdagmiddag de contracten waarna de overdracht een feit was. Namens het MEC tekent de heer Dop Huisman de overeenkomst. De basiscollectie bestaat uit circa 200 motoren en machines van uiteenlopende aard en herkomst, met daarnaast deelcollecties op het gebied van gereedschappen, industriereclame, technische onderwijsmiddelen en historische documentatie. De collecties geven een goed beeld van de technologische ontwikkeling van de verbrandingsmotor, in het bijzonder in Nederland, en daarnaast van aspecten van de mechanisatie van transport, ambacht en industrie.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. mooi interrim verhaal. ik hoop dat de gemeente zwolle zich ooit nog eens achter de oren krabt. maar ja eens verkocht, voor altijd kwijt. gemeente dronten succes met deze bijzondere collectie. jullie weten het iig wel te waarderen ipv alleen maar kunst.

Reageer