Finale schoolvoetbaltoernooi Zwolle

Zwolle – Woensdagmiddag vond in het FC Zwolle Stadion de finaledag van het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi van SportService Zwolle plaats. De winnende teams van de vier wijkvoorrondes streden deze middag om de felbegeerde hoofdprijzen.

schoolvoetbal_1.jpg
De meisjes van De Campherbeek winnen bij groep 5/6

Er werd eerst door de groepen 5/6 om de titel gevochten. Bij de jongens won Vrije School Michaël na een spannende finale tegen De Smaragd. Na een 0-0 stand won de vrije school via strafschoppen. Bij de meisjes ging de eerste prijs naar De Campherbeek. Zij wonnen hun finale (0-0) na strafschoppen van de Aquarel. De aanvoerder van FC Zwolle, Arne Slot, deelde de prijzen uit. Bij de jongens uit groepen 7 en 8 won de Koningin Emmaschool, bij de meisjes de Octopus. De kampioenen van zowel groep 7/8 jongens als groep 7/8 meisjes plaatsten zich voor de regiofinales op woensdag 9 mei in Vaassen.

schoolvoetbal_5.jpg
Een strafschoppenserie bracht de beslissing bij de meisjes…

schoolvoetbal_4.jpg
En dan…. Extase!!

schoolvoetbal_2.jpg
De jongens van Vrije school Michaël vieren de winst…

Via Lees verder meer foto's!

De afgelopen weken hebben er met succes vier wijkvoorrondes plaatsgevonden bij de voetbalverenigingen Be Quick ’28, CSV ’28, ZAC/Zwolsche Boys en SV Zwolle. Van iedere wijkvoorronde waren de beste teams per categorie uitgenodigd voor de finaledag. In tegenstelling tot vorig jaar (knock-out) werden er nu allereerst poulewedstrijden gespeeld, daarna volgen de kruisfinales en tot slot de spannende finale. Voetbalvereniging CSV ’28 ondersteunde ook dit jaar de schoolvoetbalfinale met de inzet van hun gediplomeerde scheidsrechters. Maar door de nieuwe opzet van de finaledag met poulewedstrijden (meer wedstrijden), werden er ook duels deskundig geleid door arbiters van Be Quick ’28 en de Zwolsche Boys.

Nieuw op het programma tijdens de finaledag waren de finales van de Side-Events. De winnaars van de onderdelen ‘Dikke Bertha’, ‘dribbelparcours’ en ‘penalty schieten’ (op keepers van FC Zwolle) winnen twee kaarten voor wedstrijd tussen FC Zwolle en SC Veendam.

schoolvoetbal_6.jpg

schoolvoetbal_7.jpg

schoolvoetbal_8.jpg 

schoolvoetbal_13.jpg

schoolvoetbal_14.jpg

schoolvoetbal_15.jpg

schoolvoetbal_16.jpg

schoolvoetbal_11.jpg

schoolvoetbal_12.jpg

schoolvoetbal_10.jpg
Ook strafschoppen bij de jongens…

schoolvoetbal_17.jpg

schoolvoetbal_18.jpg

schoolvoetbal_9.jpg

 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Tijdens schoolvoetbal 28 maart heeft iemand de verkeerde tas meegenomen van mijn zoon. Ik heb de tas nog thuis staan met scheenbeschermers, voetbalschoenen en trainingspak. Wie o wie weet wie er een verkeerde tas toen mee heeft genomen. Bel 0627390080

Reageer