Bevrijdingsfestival haalt Recepten voor Vrijheid op

Zwolle – Op donderdag 26 april worden de eerste recepten voor vrijheid opgehaald bij de basisscholen Parkschool aan de Westerlaan en de Montessorischool aan de Energieweg. Recepten voor Vrijheid is de vertaling van het thema “Wat is nou die Vrijheid”?

bfo20201220-20recepten20voor20vrijheid.jpg

Elk jaar vieren we de vrijheid op 5 mei; het einde van de 2e wereldoorlog, het begin van een nieuw tijdperk. Maar nu 67 jaar later hebben we het nog steeds over vrijheid. Voor 2012 is het thema “Vrijheid geef je door”. Maar wat geef je eigenlijk door? Wat is nou die vrijheid die je door moet geven? Drie Vrijheidsapothekers van het project “Recepten voor vrijheid” gaan de groepen 8 langs. Normaal haal je een recept op bij een apotheker; maar bij ons kan je juist een recept afgeven: nl. jouw Recept voor Vrijheid.

De term vrijheid wordt te pas en te onpas gebruikt. Door iedereen eigenlijk. En op allerlei gebieden:· In de muziek; denk aan: mag je zingen wat je wilt?· In de politiek: mag je zeggen wat je wilt?· In de buurt; mag je spelen/hangen waar je wilt?· In relaties en vriendschappen: hoe vrij je ben t.o.v. de ander/je ouders/broers en zussen?· In het verkeer; mag je net zo hard rijden als je wilt?· In de sport; waarom is er eigenlijk een scheidsrechter nodig? Wat is vrijheid in de sport met 100 spelregels?· In de godsdienst: is het ene geloof beter dan de ander?· Op school; kan je zelf je eigen vrienden uitkiezen of…..?Kortom, allemaal dilemma’s over vrijheid. Bewegingsvrijheid.

Schrijf het op de receptenmemo, stop in het een reageerbuisje en deponeer het in onze mobiele apotheek! Op het festivalterrein verzamelen we alle recepten; jullie recepten zijn als eerste in de mobiele apotheek opgeborgen. Na 5 mei gaan we de recepten op subtiele wijze verspreiden aan mensen die “zichtbaar een goed recept kunnen gebruiken”.

Artikel delen: