Frion buurt BBQ Beulakerwiede voor goed doel

Zwolle – Woensdagavond organiseerde Respo International voor 150 buurtbewoners een BBQ bij Frion aan de locatie Beulakerwiede. Meedoen en contact maken was hierbij een belangrijk uitgangspunt. Frion ondersteunt mensen met een verstandelijke beperking. Met deze BBQ richtten ze zich op het versterken van de relatie tussen cliënten van Frion en hun buurtgenoten. Er waren 150 mensen uitgenodigd. Daarnaast haalde Respo International met de BBQ sponsorgeld op. Dit geld is bedoeld voor de projecten die in het buitenland draaien.

 

De cliënten van Frion wonen nog niet zo lang in de wijk. Hierdoor kenden de buurtgenoten elkaar nog niet zo goed. Door de BBQ kon hier op een gezellige manier verandering in komen. Het was een aanknopingspunt om de onderlinge band in de buurt te versterken. Onderling contact en praktische betrokkenheid bij elkaars wel en wee. Elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Onder het genot van een hapje en een drankje vooroordelen die wederzijds kunnen leven weg nemen, en meer van elkaar te weten komen kan de onderlinge relatie in de buurt versterken.

Meedoen en contact

Samen leven in een buurt of wijk waar je thuis bent en je jezelf kunt zijn. Dat lukt vooral als er een sociale samenhang is. In verschillende buurten en wijken ervaren de bewoners dit als minder vanzelfsprekend dan vroeger. Zeker als het gaat om een groeiende groep die te maken heeft met beperkingen in hun lichamelijke, sociaal of verstandelijk functioneren.

 

Respo international is een organisatie die door middel van sport en bewegen de positie van mensen met een beperking in ontwikkelingslanden wil versterken.

Artikel delen:

Reageer