Het weer: veel wind en wisselvallig

Zwolle – Woensdagavond werden we 'getrakteerd' op buien en matige tot harde windvlagen. Kortom geen terrasjesweer, terwijl het overdag niet echt slecht was en ook de komende dagen de temperatuur een stijgende lijn laat zien. In de nacht van woensdag op donderdag is er vrij veel bewolking en een kleine kans op een spat regen. De minimumtemperatuur wordt ongeveer 10 graden. De zuid- tot zuidoostenwind is matig tot vrij krachtig, kracht 4 tot 5. Donderdag overdag is er in eerste instantie geregeld zon, maar naarmate de dag vordert ontstaan er steeds meer stapelwolken. In de middag groeien enkelen uit tot een bui, onweer is daarbij opnieuw niet uitgesloten. De middagtemperatuur ligt rond de 16 graden. Er staat een stevige zuid- tot zuidwestelijke wind die overdag toeneemt tot vrij krachtig.
  

20120426_weerfoto_nieuwe_veerallee_.jpg

Nieuwe veerallee 
Vrijdag verloopt de dag wisselend bewolkt met af en toe zon. Waarschijnlijk blijft het vrijwel overal droog. Het wordt 17 graden. Voor het koninginneweekend blijft het moeilijk om een duidelijke lijn te vinden. Omdat de scheiding tussen de warme en wat koelere lucht zich zowel dit weekend als het eerste deel van de volgende week in onze omgeving bevindt, is de onzekerheid erg groot. Vooralsnog houden we het op een mooie zonnige zondag met temperaturen boven de 20 graden en (helaas) een koninginnedag met bewolking, temperaturen rond de 18 graden en veel neerslag.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. @asdorpsenner: 25 graden was op basis van info 25/4 22.00 uur
    dit is nu iets naar beneden bijgesteld (22 graden) het probleem is dat we te maken hebben met een scheidslijn tussen warme en koele lucht die precies boven NL ligt en dan is het maar net hoe deze uitvalt. helaas is het deze dagen zo dat de weermodellen niet unaniem zijn in hun oordeel.

    vanavond weer een update

    meteozwolle

  2. De modellen hebben het duidelijk moeilijk. nu lijkt de warmte weer een paar dagen op te schuiven (di/woe) en krijgen we op zondag temperaturen van max 17 graden, regen en een stevige oostenwind.

Reageer